NavMenu

"Krugovi" Srdana Golubovića 23. februara premijerno na "Festu"

Izvor: Tanjug Nedelja, 13.01.2013. 13:11
Komentari
Podeli

Direktor direkcije "Festa" Dragan Marinković izjavio je da će program predstojećeg, 41. "Festa" biti jedan od jačih u poslednjih nekoliko godina sa 75 naslova u različitim programima, a 23. februara premijerno će biti prikazan i novi film Srdana Golubovića "Krugovi".

- Filmove smo sve obezbedili, sale ugovorili. Biće 75 naslova u različitim programima i čini mi se, po imenima autora, biće jedan od jačih programa u poslednjih nekoliko godina - istakao je Marinković u izjavi Tanjugu.

Reč je o novim ostvarenjima Stivena Spilberga, Pola Tomasa Andersona,Vudija Alena, Voltera Saleša, Bernarda Bertolučija, Brajana de Palme, Terensa Malika, Đuzepea Tornatorea, Abasa Kjarostamija, Takešija Kitana, Kena Louča, Aleksa de la Iglesije...

Na otvaranju "Festa" će biti prikazan pobednik Kana, kako je već praksa nekoliko godina unazad, a ovoga puta je to film "Ljubav" (Amour) Mihaela Hanekea, a ime istaknute ličnosti koja će otvoriti "Fest" za sada se i dalje drži u tajnosti.

Marinković je najavio i dve premijere srpskih igranih filmova u "Sava centru".

Drugog dana "Festa", 23. februara biće prikazan novi film Srdana Golubovića "Krugovi", a "Fest" će zatvoriti, već po nekoj tradiciji da to bude domaći film, "Falsifikator" Gorana Markovića, a na "Festu" će biti i svetska premijera vrlo interesantnog dokumentarnog filma "Albertov put" autora Predraga Bambića.

Fest nastavlja i sa regionalnim takmičarskim programom "Evropa izvan Evrope".

- Učestvovaće sedam filmova. Tu su Hrvatska, Turska, Rusija, Kazahstan, Izrael, Srbija. Nadamo se da će se ta praksa nastaviti, a da ćemo iduće godine obnoviti i program koji smo zbog finansijskih problema prekinuli pre nekoliko godina - "B2B", koji je u Beogradu okupljao značajne mlade autore i producente iz Evrope - kazao je Marinković.

Na pitanje koji film lično preporučuje, napomenuo je da distributerske naslove nije odgledao jer oni tek dolaze, ali da je video dosta od filmova iz samostalne nabavke "Festa", samo za festivalsko prikazivanje.

- Izdvojio bih film "Kol gerla" švedske produkcije, snimljen po istinitom događaju. Priča se događa počekom 70-ih godina 20. veka i mislim da je vrlo interesantna - rekao je on.

Cena karata će biti na manje više istom nivou kao i prethodne godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.