NavMenu

Na prodaju imovina čačanske industrije "PKS-Latex" - Ponuđen i poslovni prostor u Novom Beogradu

Izvor: Beta Četvrtak, 03.01.2013. 15:50
Komentari
Podeli

Stečajni upravnik čačanske privatne hemijske industrije "PKS-Latex", u kome je početkom oktobra 2010. godine proglašen bakrot, doneo je odluku o prodaji nepokretne i pokretne imovine.

Javno nadmetanje će se održati 30. januara 2013. godine u 11.00 časova u prostorijama Agencije za privatizaciju u Beogradu.

Kako je objavljeno u javnom oglasu, na prodaju je ponuđeno ukupno 28 celina, a najskuplji je poslovni prostor u "Yu biznis centru" u Novom Beogradu, čija je ukupna površine 133 kvadrata, a početna cena je 13,5 miliona dinara. Na istoj lokaciji prodaje se i garaža površine 35 kvadrata, a početna cena iznosi 1,6 miliona dinara.

"PKS-Latex" u vlasništvu ima i devet apartmana u Vrnjačkoj Banji kao i četiri stana u Čačku, koji su ponuđeni za prodaju.

Na licitaciji će se naći i 11 vozila i prikolica, kao i sekundarne sirovine, čelicni profili, čelicne cevi, čelicni limovi i oprema ukupne težine oko 29 tona.

PKS, koji je nekada bio najpoznatiji proizvođač polikondenzacionih smola za drvnu i tekstilnu industriju i polimera za putnu privredu, počeo je da radi 1981. godine, a stečaj je pokenut 31. marta 2009. godine zbog duga od 30,5 miliona dinara.

Firma je prestala da radi 2006. godine, kada je prvi put pokrenut stečaj, a bez posla je ostalo 217 radnika. Ukoliko bi se prodala sva imovina na licitaciji poverioci bi dobili oko 50.800.000 dinara.

"PKS-Latex" je privatizovan 2002. godine, kada ga je kupila hemijska industrija iz Frakfurta - HLC.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.