NavMenu

Apoteka "Novi Sad" prestala da proizvodi galenske preparate

Izvor: Dnevnik Ponedeljak, 31.12.2012. 11:54
Komentari
Podeli

Zbog pooštrene zakonske regulative, galenska laboratorija u Vršačkoj ulici 28 u Novom Sadu, koja je proizvodila prirodne kozmetičke i druge preparate, prestala je sa radom, jer nema odgovarajući prostor. Naime, u celoj Srbiji samo tri apoteke dobile su odobrenje od Ministarstva zdravlja da i dalje mogu da stavljaju u promet proizvode iz svojih galenskih laboratorija, a u pitanju su apoteke iz Beograda, Pančeva i Zaječara.

Kada je u pitanju novosadska galenska laboratorija, u pogledu stručnog kadra i kvaliteta proizvoda, uslovi su zadovoljeni, međutim problem je neadekvatan prostor, koji se ne odnosi samo na površinu objekta, nego i na mnoge druge stroge kriterijume.

Prema rečima specijaliste farmaceutske tehnologije Vesne Svilar, do rešenja ovog problema, odnosno dok se ne završi galenska laboratorija koja se gradi u Veterniku, Apoteka "Novi Sad" će uzimati proizvode od kolega, koji imaju registrovane laboratorije i koji poseduju rešenje o dozvoljenom prometu ovih proizvoda.

U Veterniku je pre tri godine započeta izgradnja moderne galenske laboratorije, ali zbog manjka novca nije završena. Otkako je počela gradnja galenske laboratorije, za dve godine uloženo je po devet miliona dinara iz gradskog budžeta. Za treću fazu sređivanja buduće galenske laboratorije, koja podrazumeva pregradne zidove i dovođenje instalacija u skladu sa evropskim standardima, izdvojeno je oko deset miliona dinara.

Iz Apoteke "Novi Sad" obaveštavaju svoje verne potrošače i pacijente da izrada takozvanih magistralnih lekova po meri pacijenata nije prestala i da se taj deo proizvodnje radi u apoteci "Higija" na Trifkovićevom trgu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.