NavMenu

"Italnis" tužio grad Niš zbog akva parka

Izvor: Jugmedia Ponedeljak, 31.12.2012. 09:54
Komentari
Podeli

(Foto: juznevesti.com)

Tačku na kratkotrajnu saradnju grada Niša i konzorcijuma "Italnis", ipak će morati da stavi sud. Italijansko-srpski konzorcijum tužio je grad zbog jednostranog raskida ugovora o prodaji "Loznog kalema" i pored toga što nije na vreme izmirio ugovorne odredbe.

- Imamo i dalje neku vrstu korespodencije sa "Italnisom", ali sada nam već prete dnevnim kamatama od 0,2% i godišnjim obeštećenjem od 10 mil EUR. Prema zaključenom ugovoru grad je trebalo konzorcijumu da vrati 90% uplaćene sume u roku od osam dana. Međutim, po tumačenju mojih pravnika, pošto je "Italnis" osporio jednostrani raskid ugovora, isplata se odlaže do okončanja tog spora - izjavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za medije.

Perišić je rekao da će grad isplatiti "Italnis" kada proces bude okončan.

Za kupovinu zemljišta na "Loznom kalemu", "Italnis" je 2010. godine gradu uplatio 1,2 mil EUR i obavezao se da će u roku od pet godina tu izgraditi akva park, hotele, spa centre.

Gradsko veće je raskinulo ugovor jer italijansko-srpski konzorcijum nije platio 27 miliona dinara na ime naknade za uređenje građevinskog zemljišta. Rok za uplatu ove naknade grad je više puta prolongirao, ali "Italnis" nije iskoristio ni jedno produženje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.