NavMenu

Akcionari "Sojaproteina" doneli odluku o raspolaganju imovinom velike vrednosti

Izvor: Sinteza Invest Group Četvrtak, 27.12.2012. 13:42
Komentari
Podeli

Vanredna skupština akcionara bečejskog "Sojaproteina" koja je održana juče, 25. decembra, usvojila je sve predložene odluke koje su bile na dnevnom redu.

Na skupštini su prisustvovali akcionari koji su raspolagali sa 75,24% od ukupnog broja akcija tako da je skupština imala kvorum za rad i odlučivanje.

Glavna tačka dnevnog reda bio je predlog donošenja odluke o raspolaganju imovinom velike vrednosti (ugovor o kreditu sa IFC), koja je doneta sa 91,75% glasova "za", dok je "protiv" bilo 8,25% glasova.

Identična struktura glasanja bila je po pitanju donošenja odluke o raspolaganju imovinom velike vrednosti kada je u pitanju odobravanje dugoročnog zajma sa Erste bankom, gde se "Sojaprotein" nalazi u svojstvu garanta-dužnika.

Na osnovu ovih odluka, svi akcionari koji su glasali protiv, bili uzdržani ili nisu uopšte učestvovali u radu skupštine, imaju pravo na nesaglasnost odnosno da traže otkup akcija od strane kompanije po ceni od 827 dinara.

Prema Zakonu o privrednim društvima, zahtev za nesaglasnost akcionari moraju poslati u roku od 15 dana od dana održavanja skupštine, dok će isplata novčanih sredstava biti najkasnije u roku od 75 dana od dana skupštine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.