Izvor: eKapija | Utorak, 25.12.2012.| 14:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nema odmora ni za Novu godinu - Većina zaposlenih će praznike provesti na poslu pokazuje istraživanje sajta "Infostud"

(Foto: b)

Praznici su pred nama, a sa njima i večito pitanje slobodnih dana. Anketa sajta poslovi.infostud.com, pokazala je da će čak 20% zaposlenih novogodišnje i božićne praznike provesti radno, saopšteno je sa tog portala.

Svaki deseti poslodavac će zaposlenima pokloniti par slobodnih dana, te će oni odmarati do drugog dana Božića, dok su se neki odlučili da u ovom periodu uzmu odmor i provedu par dana sa porodicom ili negde otputuju.

Praznici su i prilika da se zaradi dodatni džeparac, jer se mnoge kompanije odlučuju da u ovom periodu organizuju dodatne promocije svojih proizvoda u supermarketima i ulicama gradova. Ovakvi poslovi se najčešće mogu naći preko omladinskih zadruga. Ipak, u anketi u kojoj je učestvovalo skoro 1800 ljudi, tek 5% njih će pokušati da pronađe neki sezonski posao.

Polovina učesnika istraživanja, planira da se uprkos praznicima, posveti traženju posla i pored činjenice da poslodavci u ovom periodu objavljuju nešto manje oglasa. Tek svaki deseti nezaposleni planira da tokom praznika napravi "pauzu" i smatra da, kad do sada nije pronašao posao, može i da sačeka sredinu januara i sreću okuša u novoj sezoni zapošljavanja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.