Izvor: Beta | Petak, 21.12.2012.| 15:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Simo Vuković reformator godine u Srbiji - NALED dodelio priznanja za 2012.

Simo Vuković

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije Simo Vuković dobitnik je nagrade "Reformator godine" koju dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Na proglašenju "Reformatora godine" u 2012. u Domu Narodne skupštine Srbije, rečeno je da je Vuković tu nagradu zaslužio jer je pružio podršku u kampanji "Pitajte kada" i okupio tim u Ministarstvu zdravlja, koji je prihvatio preporuke NALED-a za pojednostavljenje procedure za odlazak na trudničko i druga bolovanja duža od 30 dana.

Pored toga, kako je istaknuto, Vuković je aktivno radio na sprovođenju svih preporuka NALED-ove "Sive knjige" koje se tiču ministarstva u kojem radi.

Gradonačelnicima Sombora i Kruševca, Nemanji Deliću i Bratislavu Gašiću, dodeljena su specijalna priznananja NALED-a za reforme u lokalnoj administraciji i unapređenje privrednog ambijenta.

Nagrada "Promoter reformi" dodeljena je "Radio-televiziji Srbije", uz obrazloženje da je Medijski javni servis NALED-u pružio podršku u sprovođenju kampanje "Pitajte kada" i emitovao promotivne spotove i priloge o problemima na koje je usmerena ta kampanja za poboljšanje poslovnog okruženja.

Na svečanosti u Domu Narodne skupštine NALED je predstavio spot za nastavak kampanje "Pitajte kada" i peto izdanje "Sive knjige" sa 76 preporuka koje birokratske procedure je neophodno promeniti ili ukinuti. "Siva knjiga" je izdata u saradnji sa Američkom agencijom sa međunarodni razvoj (USAID).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.