Izvor: Sinteza Invest Group | Sreda, 19.12.2012.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Imlek" kupio 3,4% sopstvenih akcija za 8,4 mil EUR

(Foto: b)

Najveća domaća mlekara - "Imlek", kupila je dodatnih 3,4% akcija, u ponudi za sticanje koja je okončana 17. decembra, objavio je Centralni registar hartija od vrednosti.

Svi akcionari koji su iskoristili ovu ponudu kompanije dobili su 3.250 dinara po akciji, što je do sada najviša cena po kojoj je kompanija kupovala akcije i viši nivo od istorijskog maksimuma akcija "Imleka" na Beogradskoj berzi (3.200 dinara). Kompanija je utrošila 8,4 mil EUR za dodatni paket sopstvenih akcija, te sada u vlastitom portfelju poseduje 5,2% sopstvenih akcija.

Akcije "Imleka", kojim upravlja "Salford" su među retkim deonicama koje su oborile maksimalnu vrednost dostignutu na vrhuncu tržišta 2007. godine, a po poslednjoj ceni od 3.112 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 27,2 milijarde dinara (oko 240 mil EUR).

Jedan od razloga velikog rasta "Imlekovih" akcija, osim sticanja akcija za vlastiti račun same kompanije, jeste i najavljena prodaja ove mlekare koja proletos nije realizovana, s obzirom na to da su obustavljeni pregovori sa kompanijom "Campina".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.