NavMenu

Uspešna godina za Atomsku banju - Ukupan prihod i broj noćenja veći za 20%

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.12.2012. 19:30
Komentari
Podeli

Hotel VujanHotel Vujan

Na izmaku je još jedna turistička sezona u Atomskoj banji Gornja Trepča. Kao i prethodnih godina banja je i ove obarala rekorde u poslovanju. U prilog toj tvrdnji stoje statistički podaci koji ukazuju na to da se ukupni prihod i broj noćenja u odnosu na prošlu godinu povećao za 20%, a broj posetilaca je veći čak 25% nego prošle godine.

Kako kažu u toj banji, mnogo je činilaca koji doprinose ovako dobrim rezultatima.

- Na prvom mestu svakako je otvaranje novog objekta Specijalne bolnice za rehabilitaciju, koji je nazvan"Vujan". Novosagrađeni objekat je još jedan dokaz uspešne privatizacije banje u koju je do sada ukupno investirano preko 5 mil EUR, a u samu izgradnju i opremanje novog objekta oko 3 mil EUR - navode u banji.

Objekat je građen po najsavremenijim principima građevinske tehnologije, potpuno prilagođen licima sa posebnim potrebama i opremljen najsavremenijom opremom. Ima 120 ležaja u jednokrevetnim, dvokrevetnim sobama i apartmanima, trpezarije, konferencijsku salu, kao i medicinski blok (ordinacije, sale za masažu, sala za kineziterapiju, sala za hidroterapiju, sala za elektroterapiju). U objektu je zaposleno novih 30 radnika, uglavnom visoko specijalizovanog medicinskog i turističkog kadra. Prvi gosti u ovaj objekat su došli u maju 2012. godine, uključujući i strance iz Poljske i Norveške.

I medijska prezentacija Atomske banje, kako kažu, je bitan činilac uspešnog poslovanja, a osim medijske kampanje u elektronskim i pisanim medijima značajni su bili nastupi na sajmovima turizma u Beogradu, Oslu, Geteborgu, Moskvi, Bukureštu, Parizu, Novom Sadu.

- Atomska banja je i ove godine bila jedini rehabilitacioni centar na Zimskoj evropskoj konferenciji multiple skleroze, održanoj u Pragu 24. i 25. novembra. Na poziv EMSP-a (evropska platforma za multipla sklerozu) predstavnici naše kuće imali su priliku da prezentuju metode rada specijalne bolnice, opremljenost, kadar i efekte rehabilitacije kod obolelih od Sclerosis Multiplex, brojnim učesnicima ovog skupa. I ovoga puta, svi prisutni su pokazali izuzetno interesovanje za ovu ustanovu i svi su se složili oko jedinstvenosti termomineralne vode ove banje i visoko značajnih poboljšanja kod obolelih od ove teške bolesti. Posebnu pažnju je izazvalo prezentovanje efekata rehabilitacije grupe obolelih iz Norveške koji su boravili u banji u oktobru 2012. god. Njihovo testiranje (sprovedeno u MS centru u Hakadalu, pokraj Osla) pre odlaska u Atomsku banju i nakon tronedeljne rehabilitacije pokazalo je statistički značajno poboljšanje testiranih funkcija - navode u Atomskoj banji.

Veoma je značajan i naučni rad ustanove u protekloj godini. Predstavljen je novi rad o rehabilitaciji obolelih od MS-a na RIMS Konferenciji u Hamburgu. Naročito je važno istaći da je započeto novo istraživanje dejstva termomineralne vode Atomske banje, koje vode Medicinski fakultet u Beogradu- Institut za anatomiju i Institut za molekularna istraživanja u Hamburgu a sprovodi se na eksperimentalnim životinjama. Projekat će trajati tri godine, a prve rezultate očekujemo upravo krajem 2012.

- U ovoj godini smo ponovo imali porast stranih posetilaca posebno iz Rusije i skandinavskih zemalja. Saradnja sa MS centrom u Norveškoj, nakon njihove posete banji i najviših ocena koje smo dobili, otvorila je vrata ovog tržišta.

I ove godine ova ustanova je dobila brojna odličja za svoj rad. Ovo je potvrda sveobuhvatnog i sistematičnog ulaganja u firmu, uključujući sve neophodne elemente vrhunskog poslovanja, počevši od izgradnje i opremanja visokokvalitetnih objekata, pažljivog odabira i permanentne edukacije kadra do brižljivo osmišljene i jasno vođene marketinške kampanje u zemlji i inostranstvu. Nagradu Kapetan Miša Anastasijević je dodelio Media Invent za izuzetan doprinos razvoju zdravstvenog turizma.

Na Sajmu turizma u Novom Sadu, Atomska banja je svojoj bogatoj kolekciji odličja dodala još tri glavne nagrade. Žiri tri institucije, Novosadskog sajma, Privredne komore Vojvodine i Turisticke prizme, dodelili su najviša priznanja ovoj ustanovi: Pehar Novosadskog sajma za vrhunski kvalitet zdravstvene usluge, Glavnu nagradu "Povelja Dobar dizajn", PKV-e za promotivne aktivnosti i nagradu "Turistička prizma" za najbolju banju i novoizgrađeni hotel "Vujan", u 2012. godini.

Najzad, turistička revija YU TRAVEL dodelila je nagradu Šampion turizma 2012, kao najuspešnijem banjskom centru u Srbiji.


Na kraju treba pomenuti i nekoliko važnih ugovora koje je ova ustanova realizovala sa: PIO Fondom Srbije, sindikatima Kolubare i NIS-a, kao i sa Fondom zdravstva Republike Srpske sa kojim su indikacije za rehabilitaciju proširene i na reumatske bolesti.

- Ovih dana se očekuje i potpisivanje ugovora sa najvećim ruskim zdravstvenim fondom "Sogaz", gde smo jedina srpska banja u velikoj konkurenciji evropskih lečilista - kažu u banji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.