Izvor: eKapija | Četvrtak, 06.12.2012.| 16:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Hemofarm" najbolji izvoznik u 2012. godini - SIEPA dodelila nagrade u pet kategorija

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) dodelila je 6. decembra nagradu "Najbolji izvoznik 2012" kompaniji "Hemofarm" iz Vršca koja svoje farmaceutske proizvode plasira u 30 zemalja na tri kontinenta. SIEPA je tom prilikom dodelila nagrade i priznanja u još četiri kategorije.

Nagradu u kategoriji malih i srednjih preduzeća dobila je kompanija "Gomma Line" iz Kragujevca, koja proizvodi gumeno-tehničke delove za motorna vozila i izvozi ih na tržišta Rusije, Belorusije, Ukrajine, Uzbekistana, Nemačke, Francuske i u bivše jugoslovenske republike.

Posebna priznanja u ovoj kategoriji dobile su kompanije:"Kuč Company" iz Kragujevca, proizvođač mleka i mlečne proizvode, "Metech" iz Smedereva koja izvozi poluproizvode nastale od svih vrsta limova, kompaniji "Ming" iz Beograda koja izvozi proizvode za železničku i auto-industriju, zatim proizvođaču industrijske armature, kompaniji "Termovent SC" iz Temerina, i beogradskoj firmi "Wizard" koji izvozi drvenu ambalažu.

U kategoriji najboljeg izvoznog proizvoda nagrada je pripala kompaniji "Kirka-Suri" iz Beograda za parno kotlovsko postrojenje na pšeničnu slamu koji je prvi proizvod te vrste u Srbiji.

Nagrada za osvajanje novog tržišta uručena je firmi "Podrum Aleksandrović" iz Topole koja je ove godine uspela da svoja vina izveze na tržište Kine.

Specijalnu nagradu za najbolju ženu preduzetnika, koju SIEPA po drugi put dodeljuje, dobila je Lidija Nikolić iz knjaževačke kompanije "S.C.S. Plus" koja proizvodi sedišta, naslone i školjke od presovanog bukovog furnira koje izvozi u Nemačku, Holandiju i Švedsku.

Sponzori ovogodišnje dodele Nagrade za izvoznika godine su: Komercijalna banka, koja je kompaniji "Gomma Line" uručila ček u iznosu od 10.000 EUR za unapređenje izvoznih aktivnosti, "DHL International Beograd" koji je kompaniji "Podrum Aleksandrović" dodelio nagradu u visini od 10.000 EUR u uslugama prevoza robe i "Orange studio", koji je kompaniji "Kirka-Suri" dodelio nagradu u visini od 10.000 EUR u vidu izrade promotivne marketinške kampanje.

Svečanoj dodeli ovogodišnjih nagrada u hotelu "Metropol" prisustvovali su i Mlađan Dinkić, ministar privrede i finansija, Heinz Georg Wilhem, ambasador Nemačke u Srbiji, Jasna Matić, državna sekretarka, Ivana Petrović iz Udruženja izvoznika Srbije i Božidar Laganin, direktor SIEPA-e.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.