NavMenu

Kako efikasno privući efektivne strane investicije?

Izvor: eKapija Sreda, 05.12.2012. 10:40
Komentari
Podeli

Istraživanje "Kako efikasno privući efektivne strane investicije" deo je disertacije Petra Petrovića, u okviru EMBA studija na Univerzitetu u Šefildu.

U pitanju je jedinstveno istraživanje koje se bavi ispitivanjem mogućnosti optimizacije ulaznih stranih direktnih investicija (FDI) kroz optimizaciju ulaznih determinanti u slučaju Srbije i upitnik koji nudi ključne aspekte stranih direktnih investicija u Srbiju i region sa ciljem da odgovori na neka od ključnih pitanja kako optimizovati ulazne strane direktne investicije.

U cilju poboljšanja sveukupne slike stanja Srbije kao države koja trenutno ulaže velike napore da privuče što veći obim stranih direktnih investicija kreiran je upitnik koji je moguće direktno popuniti preko linka https://www.surveymonkey.com/s/FDISERBIA.

Ističemo da Petar Petrović, generalni direktor "Gea Group Srbija", istraživanje realizuje u skladu sa standardima disertacije vodećeg ekonomskog Univerziteta u Šefildu, a podržano je od strane UK Trade & Investment (UKTI), Britansko srpske privredne komore (BSCC), Privredne komore Austrije u Srbiji (AdvantageAustria WKO), Agencije za promociju investicija i izvoza (SIEPA), kao i Nacionalne agencije za lokalni razvoj (NALED). U kvalitativnom delu istraživanja će takođe učestvovati i Nemačko-srpsko privredno udruženje u Beogradu (DSW), kao i Američka privredna komora u Srbiji (AmCham).

Kako do sada ova vrsta istraživanja nije vođena bitno je naglasiti da su motivacija za davanje realnih odgovora i popunjavanje upitnika od velikog značaja. Rezultati istraživanja učesnicima će biti prosleđeni na mail, i imaće mogućnost da ih koristite u svom svakodnevnom poslovanju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.