NavMenu

Počeo "Ecoweek" u Beogradu - Rezultati trodnevnih radionica biće predstavljeni 30. novembra na Megatrendu

Izvor: eKapija Sreda, 28.11.2012. 15:44
Komentari
Podeli

"Ecoweek", međunarodna predavanja i radionice na temu održive gradnje i zelenog dizajna, otpočela su na dan poznat kao sajber monday (Cyber monday), 26. novembra, u Domu omladine, organizovan od strane NVO "Ecoist" i partnera, saopštio je organizator.

Sa više od 200 učesnika i predavača iz Srbije, Grčke, Crne Gore, Šri Lanke, Pakistana, Austrije, Holandije i Izraela, "Ecoweek" radionice su izazvale veliko intresovanje kod studenata i mladih profesionalaca, koji zajedno sa mentorima, rade na rešavanju konkretnih problema na raznim lokacijama u Beogradu.

Radionice se održavaju na lokacijama kao što su Privredna komora Srbije, OŠ "Drinka Pavlović" u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom, u Zvečanskoj u saradnji sa Šumarskim fakultetom, u KC Gradu u saradnji sa Centrom Tesla, na "Arci Barci" Hostelu u saradnji sa Megatrend fakultetom, u SC "Ušće" u saradnji sa Ortlos Space Engineering i firmom "hiCAD", na Univerzitetu "Union Nikola Tesla", kao i "2wish4design" grupom.

Svi rezultati trodnevnih radionica će biti predstavljene u petak 30. novembra na Univerzitetu Megatrend, a izložiće se na prvoj "Ecoweek" izložbi u Tel Avivu u martu 2013.

"Ecoweek", inovativna inicijativa se trenutno održava u 15 zemalja sveta – Grčka, Izrael, Danska, Italija, Turska, Poljska, Kina, sa misijom da se podigne svest o principima održivosti u urbanoj sredini. Kroz "Greenhouse" platformu će se mnoštvo projekata i sprovesti u delo u toku 2013 godine u saradnji sa grupama koje su učestvovale na "Ecoweek" radionicama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.