NavMenu

Bolji uslovi za poslovanje sa Rusima - Volksbank u Srbiji uvela niz proizvoda zasnovanih na rublji

Izvor: eKapija Sreda, 28.11.2012. 11:08
Komentari
Podeli

Volksbank Srbije (članica Sberbank grupe), je kao univerzalna banka koja svojim klijentima nudi široku lepezu bankarskih proizvoda i prateći potrebe svojih klijenata pripremila niz proizvoda vezanih za rusku rublju.

Grigori Černenko, direktor za saradnju sa klijentima iz Rusije i ZND, objašnjava:

- Više srpskih kompanija je ispoljilo interesovanje prema korišćenju instrumenata vezanih za rusku rublju i Volksbank po prvi put u Srbiji nudi mogućnost obavljanja finansijskih transakcija u rubljama. Klijentima je ponuđena kupo-prodaja deviza i menjački poslovi, otvaranje računa u rubljama, obavljanje transakcija u međunarodnom platnom prometu kao i uskoro mogućnost oročenja u ruskoj valuti što bi pre svega, moglo zanimati ruske uvoznike srpskih proizvoda i srpske uvoznike ruskih proizvoda.

Na ovaj način, uvozno - izvoznim kompanijama iz obe zemlje, Volksbank će omogućiti i olakšanu trgovinu i uštedu jer dodatne provizije za konverziju u druge valute više neće biti potrebne.

- Što se fizičkih lica tiče, desetine hiljada Srba koji rade u Rusiji i koji primaju plate u rubljama osetiće prednost mogućnosti da direktno menjaju rublje za srpske dinare. Od sada neće morati da kupuju treću valutu kako bi novac mogli poslati u domovinu.

Uključivanje rublje na listu valuta kojima se trguje na deviznom trzistu omogućava obavljanje finansijskih transakcija u ovoj valuti, čime se olakšava i dodatno unapređuje saradnja u privredi i finansijskom sektoru. Na taj način je uvažena činjenica postojanja visokog učešća Ruske Federacije u ukupnoj spoljnotrgovinskoj razmeni Srbije, posebnih odnosa o bescarinskoj trgovini, kao i značajnih investicija velikih ruskih kompanija u Srbiji - zaključio je Černenko.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.