NavMenu

Unapređenje saradnje sa Azerbejdžanom u poljoprivredi, prehrambenoj industriji, građevinarstvu i energetici

Izvor: eKapija Utorak, 27.11.2012. 09:07
Komentari
Podeli

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev ocenili su 26. novembra u Bakuu da su poljoprivreda, prehrambena industrija, građevinarstvo i energetika oblasti u kojima je moguće unaprediti bilateralnu ekonomsku saradnju, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

Ljajić i Alijev su izrazili očekivanje da će robna razmena između dve zemlje, kao i obim ukupnih azerbejdžanskih investicija u privredu Srbije, zabeležiti rast u što skorijoj budućnosti jer je to u interesu obe države.

Prema njihovoj oceni, politički odnosi Srbije i Azerbejdžana su na najvišem mogućem nivou, a tome u prilog ide i činjenica da će sporazum o strateškom partnerstvu dveju zemalja biti potpisan u prvoj polovini naredne godine.

Ljajić, koji boravi u zvaničnoj poseti Azerbejdžanu, razgovarao je i sa premijerom te zemlje Arturom Rasizadeom.

Takođe, potpredsednik Vlade Srbije je sa ministrom ekonomskog razvoja Azerbejdžana Šahinom Mustafajevim otvorio privredni forum u Bakuu, na kojem učestvuje više od 25 kompanija iz Srbije i približno 75 privrednih subjekata iz Azerbejdžana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.