Izvor: eKapija | Utorak, 27.11.2012.| 09:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Unapređenje saradnje sa Azerbejdžanom u poljoprivredi, prehrambenoj industriji, građevinarstvu i energetici

(Foto: b)

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev ocenili su 26. novembra u Bakuu da su poljoprivreda, prehrambena industrija, građevinarstvo i energetika oblasti u kojima je moguće unaprediti bilateralnu ekonomsku saradnju, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

Ljajić i Alijev su izrazili očekivanje da će robna razmena između dve zemlje, kao i obim ukupnih azerbejdžanskih investicija u privredu Srbije, zabeležiti rast u što skorijoj budućnosti jer je to u interesu obe države.

Prema njihovoj oceni, politički odnosi Srbije i Azerbejdžana su na najvišem mogućem nivou, a tome u prilog ide i činjenica da će sporazum o strateškom partnerstvu dveju zemalja biti potpisan u prvoj polovini naredne godine.

Ljajić, koji boravi u zvaničnoj poseti Azerbejdžanu, razgovarao je i sa premijerom te zemlje Arturom Rasizadeom.

Takođe, potpredsednik Vlade Srbije je sa ministrom ekonomskog razvoja Azerbejdžana Šahinom Mustafajevim otvorio privredni forum u Bakuu, na kojem učestvuje više od 25 kompanija iz Srbije i približno 75 privrednih subjekata iz Azerbejdžana.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.