NavMenu

Sigurnost, ušteda i nemački kvalitet - "Hansgrohe" tuševi i slavine smanjuju potrošnju vode i do 50%

Izvor: eKapija Utorak, 20.11.2012. 11:51
Komentari
Podeli

U Srbiji svakoga dana, kroz slavine i tuševe u domaćinstvima, otiče čitavo malo bogatstvo. Iako voda kod nas još uvek nije skupa, ne treba zaboraviti da je reč o dragocenom resursu, koji ne treba nemilice rasipati. Da je voda dragocena, na zapadu su shvatili odavno, a kako tamo nije ni jeftina, građani sve više razmišljaju o mogućnostima za uštedu. Ovaj trend polako stiže i u Srbiju, a kada naše cene budu počele da prate svetske, potražnja za štedljivim proizvodima biće još veća.

Novosadska firma "Bernstein" od 2006. na srpskom tržištu zastupa proizvođača slavina i tuševa "Hansgrohe". Ta nemačka kompanija, koja posluje već čitav vek, poslednjih dvadeset godina intenzivno razvija proizvode koji štede vodu. Čitav koncept njihovog poslovanja usmeren je na ekologiju i zaštitu životne sredine, pa se u "Hansgrohe" fabrikama koriste obnovljivi izvori energije, recklažni materijali... "Bernstein" je njihov zastupnik i za Crnu Goru, Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu.

"Hansgrohe EcoSmart" slavine i tuševi osiguravaju uštedu potrošnje vode do 50%.

- "Hansgrohe" je sada uspeo da ograniči potrošnju vode, nezavisno od pritiska, na 5 litara po minutu za slavine, i 9 litara po minutu za tuševe – objašnjava direktor firme "Bernstein" Lazar Milosavljević, predstavljajući najnovije proizvode koji su u ponudi.

Premda je u Srbiji i dalje često mišljenje kako je oprema za kupatila samo mali i ne previše značajan deo u izgradnji i opremanju objekta, te se investitori često odlučuju za jeftine i nekvalitetne proizvode, sigurnost, ušteda, i kvalitet ono su zbog čega tražnja za "Hansgrohe" proizvodima ipak raste.

- Iako je čitava građevinska industrija Srbije u krizi, i smanjen je broj novih projekata, mi svake godine beležimo plus. Da bismo taj rezultat poboljšali, jer ima prostora za poboljšanje, stalno organizujemo promotivne kampanje, kako bismo investitorima pokazali benefite korišćenja "Hansgrohe" proizvoda - kaže Milosavljević.

- Naše glavne prednosti su nemački kvalitet, jednostavnost servisiranja i ugradnje, kao i pristupačne cene.

Najprodavaniji proizvodi, kako kaže naš sagovornik, jesu "Focus/Talis" i "Raindance" tuševi.

Odličan primer iz prakse, kada je reč mogućnostima za uštedu vode, jeste saradnja firme "Bernstein" i novosaskog JKP "Stan". U prvoj polovini godine organizovana je akcija tokom koje je korisnicima u zgradama, po promotivnim cenama ponuđen paket – slavina, tuš i crevo.

Tako je u zgradi u Ulici Stojana Novakovića broj 11, na 22 stana, smanjena potrošnja sa 178, na manje 140 kubika vode, na mesečnom nivou. Imajući u vidu da se voda u Novom Sadu plaća prema utrošku, a ne prema broju članova domaćinstva, jasno je da se ova investicija vrlo brzo svakome isplati.

"Hansgrohe" proizvodi samo u 2012. ugrađeni su u nekoliko prestižnih objekata – u hotelu "Grand" na Kopaoniku, novobeogradskom "Holiday Inn"-u, u hotelu "Falkensteiner" na Staroj planini, "Imperial kompleksu" u Novom Beogradu, kao i u "Porto Montenegro" u Tivtu.

Garancija na "Hansgrohe" proizvode je pet godina, a obezbeđuju i servis i tehničku podršku. Od izuzetnog značaja, za arhitekte i inženjere, svakako je i profesionalni sajt www.pro.hansgrohe-int.com, gde se mogu naći sve tehničke pojedinosti, potrebne za pripremu projektne dokumentacije.

Lazar Milosavljević dodaje i da je vrlo važno to što su "Hansgrohe" proizvodi po standardu za LEED sertifikate.

- Planiramo da se i u narednom periodu fokusiramo na edukaciju krajnjih korisnika o važnosti kvalitetnih slavina i tuševa, koji obezbeđuju sigurnost od pucanja, poplave... Osim toga, jeftniji proizvodi često nisu zdravstveno u potpunosti bezbedni, jer imaju često veliki sadržaj olova. Naravno, i dalje ćemo nastaviti sa kampanjama usmernim na važnost uštede vode.

"Hansgrohe" na "Green building expo 2013"

Kako je rekao naš sagovornik, "Hansgrohe" će u 2013. učestvovati na sajmu "Green building expo", koji se će od 27. februara biti održan u hotelu "Holiday Inn", gde će svi posetici moći da se informišu o nanovijim proizvodima iz ove renomirane nemačke linije.

Spisak ovlašćenih uvoznika i dilera, preko kojih "Hansgrohe" prodaje svoje proizvode, možete pogledati na www.hansgrohe.rs.

M.S.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.