NavMenu

Za osam dana počinje trka za kupovinu najtiražnijeg dnevnog lista - Novosti

Izvor: Glas javnosti Sreda, 16.08.2006. 20:40
Komentari
Podeli

Manojlo VukotićManojlo Vukotić

Prodaja akcija oko 460 malih akcionara kompanije "Novosti" trebalo bi da počne ovih dana jer je glavni i odgovorni urednik i direktor Manojlo Vukotić saopštio da je potpisao prospekt preduzeća što je pojednostavilo proceduru iznošenja akcija na prodaju. Vukotić je saopštio je da izlazak akcija Novosti na berzu nije običan tržišni potez, već "jedan dramatičniji i ne samo po Novosti, nego i po celo srpsko novinarstvo, ozbiljniji i dalekosežniji rez i velika prelomna tačka".

Vukotić je naveo i da je potpisivanje Prospekta o distribuciji akcija bila njegova "obaveza pred akcionarima" i da su sve spekulacije da to neće učiniti bile "puka propaganda, neka vrsta psihološkog ratovanja i navijaštva". Na Berzi je rečeno da će trgovanje akcijama biti zakazano sedam dana nakon provere dokumenata.

Predsednik Udruženja malih akcionara Novosti Novo Tomić kaže da nisu razgovarali sa državom o udruživanju paketa akcija, a da bi trgovina trebalo da otpočne osam dana nakon što se obelodani da je glavni i odgovorni urednik i direktor Manojlo Vukotić potpisao prospekt. "

Na pitanje da li je neko ovih dana pokazao interesovanje za akcije Tomić kaže da osim nemačkog "Waz-a" i "neimenovanih biznismena" koje je najavio Vukotić drugih nagoveštaja nema, ali je sigurno da se Vlade Divac neće pojaviti kao kupac jer nije siguran da na Berzi može da kupi većinski paket. U medijima se spekuliše da je za kupovinu akcija zainteresovan srpski biznismen i nekadašnji visoki funkcioner Milan Beko.

Ukupan broja akcija Novosti je 6.734, od čega je 63,3 odsto u rukama malih akcionara, bivših i sada zaposlenih, dok je drugi paket od 36,67 procenata u vlasništvu države Srbije. Novosti čine, osim dnevnika Večernje novosti, još 12 novina - Sport, TV Novosti, Revija 92, Bilje i zdravlje, Evropske novosti, Kalibar, Tip, Oglasi, Treće oko, Enigma, Zov i Vreli dodir. U toj kući zaposleno je oko 560 radnika, od čega gotovo 300 novinara, a godišnji prihod je oko tri milijarde dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.