NavMenu

Stiže 200 novih autobusa za GSP Beograd - Grad usvojio informaciju o kreditu EBRD

Izvor: Tanjug Petak, 16.11.2012. 12:09
Komentari
Podeli

Skupština Beograda usvojila je informaciju o realizaciji budućeg ugovora o zajmu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj za kupovinu novih autobusa za GSP.

Reč je o kreditnom aranžmanu za nabavku 180 niskopodnih autobusa gradskog tipa, a za finasiranje te nabavke je, uz posredstvo grada Beograda, pokrenut postupak obezbeđenja sredstava iz kredita EBRD.

Taj kreditni aranžman podrazumeva visinu kredita do 75 mil EUR, sa dve godine grejs-perioda i šest godina otplate.

Radi realizacije tog posla GSP je raspisao međunarodni tender, a postupak javne nabavke sprovodi Agencija za javne nabavke grada Beograda.

U zaključku, na predlog Gradskog veća, navodi se da će se pre zaključenja ugovora zatražiti mišljenje Ministarstva finansija - Uprave za javni dug.

U raspravi, odbornici SNS i DSS pozvali su gradsku vlast da ne usvoji informaciju o zaključku dok ne stigne mišljenje Ministarstva finansija o tom dokumentu.

Gradski menadžer Aleksandar Bjelić izjavio je da će zahvaljujući uvojenoj informaciji o realizacij budućeg ugovora o zajmu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) za kupovinu novih autobusa za potrebe GSP "Beograd", građani već u martu imati 200 novih autobusa.

Bjelić je novinarima u Skupštini grada rekao da je grad Beograd sa GSP-om započeo postupak javne nabavke u skladu sa zakonima Srbije, a po pravilima EBRD.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.