NavMenu

Zemun - Ekozem rentirao Lido i deo Velikog ratnog otrva, investicije od 25 mil EUR u most, marinu, terene, manjež, etnohotel..

Izvor: Novosti Ponedeljak, 11.04.2005. 14:13
Komentari
Podeli


Skupština opštine Zemun je potpisala ugovor sa konzorcijumom Ekozem o zakupu dela Velikog ratnog ostrva. Ekozem će u naredne 4 godine u ovaj projekat uložiti 25 mil EUR, a radovi počinju praktično odmah pošto Republička direkcija za imovinu da saglasnost.

Predviđena je izgradnja manježa za školu jahanja, aqualand, golf tereni, marina, tereni za odbojku na pesku, etnohotel, a zakupac će biti u obavezi da tokom cele godine plaća preduzeću Poslovni prostor Zemun zakupninu od 6.000 EUR.

Objekti će biti isključivo montažni, a ni jednom manifestacijom, prema odredbama ugovora, neće biti ugroženo ostrvo kao prirodno dobro.

Prvo će biti pročišćen kanal koji odvaja plažu Lido od ostatka ostrva, zatim će se izgraditi utvrde za obalu, pristanišni molovi, i potom most širine 12 m na baržama, koji neće prekidati plovni put.. Taj prelaz će biti u upotrebi svih 12 meseci u godini.

Na desnoj strani Dunava biće napravljena 2 parkinga sa 1200 mesta, okružena urbanim zelenilom i cvećem. Do 2007-me će biti izgrađena i marina, a do tada će proraditi i škola jahanja.

KOnzorcijum Ekozem čini desetak preduzeća i pojedinaca, ali tim spisak partnera nije završen, jer svako ko uloži 10 EUR za Lido, postaće mali partner.

Inače, na sednici Skupštine grada usvojen je i predlog Gradonačelnika Nenada Bogdanovića kojim se Veliko ratno ostrvo kao zaštićeno prirodno dobro povereve na upravljanje JKP Zelenilo Beograd. Gradonačelinik je rekao da ova odluka ne sprečava SO Zemun da potpisuje Ugovor o zakupu ostrva u skladu sa zakonima, mada je bio zabrinut šta se sve može izgraditi sa 25 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.