NavMenu

Slabovidi bacač koplja Miloš Grlica - Kiks iz Londona ispravlja u Lionu!

Izvor: Mozzart sport Sreda, 14.11.2012. 08:44
Komentari
Podeli

trener Srđan Jovović i bacač koplja Miloš Grlicatrener Srđan Jovović i bacač koplja Miloš Grlica

Slabovidi bacač koplja Miloš Grlica, uprkos dobrom rezultatu na minulim Paraolimpijskim igrama, nije zadovoljio sopstvena visoka očekivanja. Sledeći veliki izazov je Svetsko prvenstvo koje se narednog juna održava u Francuskoj, a sprema se uz finansijsku pomoć kompanije Mozzart

Na letošnjim Paraolimpijskim igrama u Londonu, Miloš Grlica, u konkurenciji slabovidih bacača koplja, nije ponovio odličan hitac koji je samo mesec dana ranije zabeležio na EP-u u Holandiji.

– Jednostavno, tog dana se neke stvari nisu poklopile i nisam uradio ono što sam očekivao. A posle sjajnog nastupa na Evropskom prvenstvu u Holandiji očekivao sam mnogo više u Londonu. Uprkos takvom rezultatu, mogu da budem zadovoljan plasmanom, odnosno šestim mestom – kaže Miloš Grlica.

Kada je prva prilika za popravni?

– Sledećeg leta je svetsko prvenstvo u Lionu, gde ću dati sve od sebe kako bih tačku na dugu i plodonosnu karijeru stavio u velikom stilu. Treniram koliko mogu, pošto radim sedam sati dnevno kao fizioterapeut u Zavodu za rehabilitaciju u Sokobanjskoj, a tu su porodične obaveze. Imam suprugu Nadicu, sina Milana, a u februaru na svet stiže i kćerka Milica. Da ne zaboravim i kredite. Sve su to razlozi što ne mogu da budem maksimalno koncentrisan na sport.

Da li si zadovoljan uslovima za trening?

– Ne bih se u potpunosti složio s nekim svojim kolegama o katastrofalnim uslovima za trening. Dobro, oni nisu kao negde u Evropi, ali je činjenica da su se neke stvari promenile nedavnom uredbom, odnosno zakonom Vlade Srbije o dodeli priznanja zaslužnim sportistima. Raspolažemo finansijskim sredstvima koja nisu bogzna kakva, međutim, nisu ni zanemarljiva. U mom slučaju još su se poklopile kockice u smislu da su mesta gde treniram blizu stana i blizu posla.

Imaš li primedbe na rad institucija zaduženih za invalide sportiste?

– Mislim da bi morali da budu još angažovaniji u nameri da tu priču učine još kvalitetnijom i pametnijom. Iskoristio bih priliku da zahvalim Ministarstvu za sport koje izdvaja sredstva za nas, kao i VMA koja nam je omogućila pristojne uslove za trening. Posebno bih zahvalio kompaniji MOZZART koja je pomogla invalidski sport i tako ukazala drugim privrednim subjektima na naše probleme.

PO TAKTU TRENERA JOVOVIĆA

Veliku zahvalnost Miloš Grlica oseća i prema treneru Srđanu Jovoviću.

– Miloša treniram poslednje tri godine. Za to vreme osvojili smo dve medalje na svetskim prvenstvima i jednu zlatnu na evropskom prvenstvu. Polako se pripremamo za SP u Lionu koje se održava u junu naredne godine. Konkurencija će biti žestoka, ali priželjkujemo mnogo bolji plasman nego u Londonu. Istovremeno se nadamo i znatno boljem tretmanu od strane službi nadležnih za sportiste invalide – rekao je Srđan Jovović.

Piše: Milorad Plazinić

izvor :

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.