NavMenu

Stefan Sinovec sa kapitenskom trakom i burmom

Izvor: eKapija Sreda, 14.11.2012. 08:47
Komentari
Podeli

Stefan SinovecStefan Sinovec

Košarkaški klub Radnički od devetog kola ABA lige i utakmice protiv Širokog u Kragujevcu, predvodiće novi kapiten -Stefan Sinovec. To je jednoglasna odluka svih igrača kragujevačke ekipe na poslednjem treningu, kada im je šef stručnog štaba prepustio izbor budućeg lidera na terenu.


Sinovec je u Kragujevcu od leta 2011. godine, a ugovorenu saradnju ima do 2014. godine. Ovo mu je druga sezona u dresu šumadijskog ABA ligaša. Pre Radničkog bio je član Vizure, Partizana, Himika i Metalca.

Igrač koji je kragujevačku publiku osvojio srčanim pristupom u svakoj utakmici, sada ima dodatnu motivaciju da nastavi sa svojom borbenošću koja odgovara publici, ali i pokreće saigrače.

Sinovec: Ukazana mi je velika čast da budem kapiten Radničkog iz Kragujevca. Naročitu težinu ima što su me saigrači izabrali za kapitena, to potvrđuje da imaju poverenje u mene, i ja sam im zahvalan na tome. Uz zajedništvo koje jača sve više iz dana u dan, što na terenu, što pre i posle naših nastupa, drago mi je da nas sve više karakteriše borbenost u igri. Radnički ove sezone igra odbranu na višem nivou u odnosu na prethodne. Atletski smo dobra ekipa da to koristimo za kontranapade. Mislim da je to karakteristika koja treba da nas krasi do kraja sezone, a u njoj se lično potpuno pronalazim.

Sem što agilnije partije košarkaša pokreću navijače da pružaju još masovniju i snažniju podršku, takođe i "dešavanje" na tribinama stimuliše igrače da pruže i više od svojih mogućnosti. Sinovec, jedan od igrača čije je ime najčešće skandirano u hali Jezero, može tome da posvedoči.

Sinovec: Tokom utakmice u potpunosti sam fokusiran na ono što se dešava na parketu, ali mi mnogo znači svaki put kada do mene dopire podrška bilo koje vrste usmerena ka nama igračima. Dakle, ne samo prema meni, već i prema bilo kojem saigraču ili svima nama zajedno, kao ekipi. Na kraju krajeva, mi smo ovde zbog publike. Već drugu sezonu sam u Kragujevcu, nekako sam se srodio sa tribinama, posebno me ispunjava taj pozitivan odnos ljudi prema Radničkom, tokom, pre i posle utakmica. Veoma sam zahvalan svima.

Kapitenska traka, stečena kao odraz poverenja u klubu, predstavlja i svojevrsni "poklon" saigrača uoči bitnog čina koji sledi za vikend, dan nakon utakmice Radnički-Široki.
Sinovec: U šali mi je rečeno da je ovo i svadbeni poklon, pošto me u nedelju čeka venčanje. Biće to samo jedan dan opuštanja, ali neću odsustvovati sa terena nakon toga. Ostajem potpuno posvećen obavezama u klubu, jedina razlika biće što ću ubuduće igrati sa burmom na ruci.

Podsećamo, sa sastavom mlade reprezentacije Srbije Sinovec je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2008. godine u Rigi (u finalu Srbija-Litvanija 96:89). U tom sastavu, među igračima koji su takođe bili u redovima Radničkog su i Stefan Stojačić, Boban Marjanović i Marko Čakarević.

izvor : www.kkradnicki.rs

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.