NavMenu

"Elitte Palić" izlazi iz krize

Izvor: Tanjug Utorak, 13.11.2012. 09:43
Komentari
Podeli

Palićko jezero (Foto: Rajko Karišić)Palićko jezero

Turističko preduzeće "Elitte Palić" izlazi iz krize zahvaljujući merama racionalizacije uz poboljšavanje kvaliteta usluga, investicije i širenje turističke ponude, izjavio je Tanjugu direktor ovog preduzeća Josip Šušnjar.

Prema njegovim rečima, zbog toga što je u prethodnih nekoliko godina bilo u veoma teškoj situaciji, preduzeće koje upravlja hotelima "Park" i "Jezero", kao i restoranima "Riblja čarda" i "Mala gostiona", je napustilo 30 radnika, ali je situacija uz pomoć određenih mera stabilizovana.

- Troškovi poslovanja su smanjeni za 18,5 miliona dinara, tako da uz 7,5 miliona dinara investicija, poslednji bilansi pokazuju da je preduzeće ostvarilo dobit od pet miliona dinara - rekao je Šušnjar.

Govoreći o merama racionalizacije, Šušnjar je naveo nabavku robe po povoljnijim uslovima i smanjenje režijskih troškova, ali i povećanje prometa kroz sniženje cena i povećanje kvaliteta usluga.

- Smanjili smo cene za prosečno oko 50%, čime smo uspeli Subotičanima približiti kapacitete "Male gostione" i "Riblje čarde". Od marta ove godine uloženo je oko 8 miliona dinara, što je više nego u proteklih desetak godina, a gostima su na raspolaganju dopunski sadržaji, poput fitnes centra sa saunom i masažom, brojni izleti, kao i drugi aranžmani - rekao je Šušnjar.

Hoteli u sastavu preduzeća ostvarili su oko 12.000 noćenja, od čega je dve trećine ostvareno kroz kongresni turizam, odnosno kroz boravak gostiju na brojnim seminarima i kongresima, a stim u vezi u planu je povećanje kapaciteta objekata za seminare na preko 400 učesnika.

"Mala gostiona", koja je nedavno dočekala 140.000-tog gosta na nedeljnom porodičnom ručku, uskoro će proslaviti 160 godina postojanja i neprekidnog rada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.