NavMenu

"Kokan Harvester" - domaći vazdušni berač jagodastog voća

Izvor: eKapija Ponedeljak, 05.11.2012. 08:53
Komentari
Podeli

(Foto: kokan)

KOKAN Harvester je vazdušni berač jagodastog voća namenjen za branje plantažnih zasada maline, kupine, borovnice i ribizle. U pitanju je priključni uređaj koji se pogoni traktorom snage veće od 40 KW.

KOKAN Harvester koristi snagu vazdušnih struja da otkine plodove od biljke, prečisti ih od suvog lišća i grančica i smesti u gajbice za odlaganje voća.

KOKAN Harvester poseduje jedinstvenu, inovativnu tehnologiju vazdušnog branja koja oponašajući oluju, opstrujava rodne grane biljke prekidnim vazduhom kontrolisane brzine i na prirodan način bez fizičkog kontakta sa samom biljkom vrši branje samo tehnološki zrelih plodova bez oštećenja.

Tehnologija vazdušnog branja je aktivno razvijana od 2002. godine i potvrđena branjem malina, kupina i borovnica na plantažama u Arilju, Brusu, Duvaništu i Majuru (teritorija opštine Šabac), Đurđevu (Vojvodina), kao i u inostranstvu na plantažama maline u Čileu, u okolini Santjaga.



KOKAN Harvester se sastoji iz četiri funkcionalna dela:

1) Vazdušni tunel oblika ćiriličnog slova П koji obuhvata plantažni red biljke sa obe strane i koji na svakoj strani ima po 4-6 otvora za vazduh iz kojih na biljku deluju prekidne vazdušne struje brzine do 150 km/h. Vazdušni tunel služi za otkidanje zrelih plodova od petiljki same biljke.

2) Sistem za prihvatanje i transportne trake, koje se nalaze sa obe strane u donjem delu vazdušnog tunela, služe za prihvatanje otkinutih plodova i transportovanje do gajbica za odlaganje voća. Ispod transportnih traka nalaze se duvaljke za prečišćavan je ubranog ploda od otpalog suvog lišća i grančica.

3) Turbine koji generiše vadušne struje.

4) Hidraulične pumpe i motori koji pokreću ventilatore i transportene trake.

Autori : "BSK" d.o.o. Obrenovac www.bsk.rs

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.