NavMenu

Seminar "Kako da Srbija poveća izvoz hrane ?" u Sava centru, 06.novembra 2012.godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.11.2012. 21:44
Komentari
Podeli

Državni sekretarijat za ekonomske poslove pri Ministarstvu za ekonomske poslove Švajcarske (SECO), Švajcarska kancelarija za saradnju u Republici Srbiji pozivaju stručnu javnost na seminar "Kako da Srbija poveća izvoz hrane?", koji će se održati u "Sava centru", ​06. novembry 2012.godine.

Seminar je deo završnih aktivnosti Švajcarskog programa trgovinske saradnje (TCP), a skup organizuju agencije uključene u aktivnosti Švajcarskog programa trgovinske saradnje (TCP), Švajcarski institut za intelektualnu svojinu, IDEAS Centar, REDD pro consultancy i SEEDEV Beograd.

Osnovna ideja konferencije je da predstavi Studiju "Kako da Srbija poveća izvoz hrane?" i da ponudi moguće odgovore na pitanja:

- Koliki je izvoz hrane iz Srbije?​

- Da li Srbija može značajno da poveća izvoz poljoprivrednih proizvoda?​

- Kakva su iskustva drugih zemalja sa izvozom poljoprivrednih proizvoda u ovoj fazi razvoja?​

- Da li treba zabranjivati izvoz hrane?​

- Šta treba uraditi da bi se povećao izvoz poljoprivrednih proizvoda?​

- Kakva su iskustva izvoznika?

Učesnici Konferencije su visoki predstavnici institucija i Vlada Švajcarske i Republike Srbije, na čelu sa ministrima poljoprivrede, Goranom Kneževićem i trgovine, Rasimom Ljajićem, kao i Ambasadorom Švajcarske u Srbiji, H.E. Erwin Helmut Hofer-om.

Pored njih, na seminaru će aktivno uzeti učešće predstavnici istraživača, proizvođača, izvoznika, lokalnih udruženja poljoprivrednika i aktera iz oblasti trgovine, predstavnici medija i mnogu drugi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.