NavMenu

"Mol" sprovodi biološki tretman kanalizacione mreže u Obrenovcu

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.11.2012. 09:29
Komentari
Podeli

Javno preduzeće za zaštitu i unapređenje životne sredine Obrenovac, u saradnji sa firmom "Mol", izvršiće biološki tretman kanalizacione mreže u ulicama Kralja Petra I, Kralja Aleksandra i Vojvode Mišića, u tom gradu. Cilj projekta je sprečavanje širenja neprijatnih mirisa iz kanalizacione mreže, navedeno je na opštinskom sajtu.

Prema rečima direktora JP za zaštitu i unapređenje životne sredine Srđana Dragićevića, JP "Vodovod i kanalizacija" je aktivno radilo na ispiranju kanalizacione mreže. Nažalost, i pored toga postoji problem sa neprijatnim mirisima.

- Ovo je neka vrsta pilot projekta kojim želimo da proverimo tehnologiju, a kasnije ako se pokaže dobro i primenimo. Mi sa ovim tretmanom krećemo danas i efekti bi trebalo da budu vidljivi za dve nedelje. Sam proces nije komplikovan i preparat se pušta u mrežu u crpnim stanicama i upušta se u sistem uzvodno od problematičnog područja. Posle određenog vremena on počinje da deluje i da samim tim eliminiše štetne gasove i mirise - objasnio je Dragićević.

Iz ovog javnog preduzeća najavili su projekat za tretiranje fekalnih jama na teritoriji Bariča, i po završetku tog projekta JP za zaštitu i unapređenje životne sredine obaviće prezentaciju i javnu raspravu u kojoj će moći da učestvuju svi zainteresovani građani.

Pilot projekat biološkog tretiranja kanalizacine mreže traje do kraja ove godine i preduzeće "Mol" ga radi bez naknade.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.