NavMenu

"Atlantic grupa" povećala prodaju 5,3%, najveći rast u Rusiji

Izvor: eKapija Sreda, 31.10.2012. 08:52
Komentari
Podeli

"Atlantic grupa" je u prvih devet meseci ove godine ostvarila neto dobit nakon manjinskih interesa od 71,2 miliona kuna (9,5 mil EUR), što je 9,6% više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Atlantic grupe.

Prihod od prodaje u iznosu od 3,6 milijardi kuna (oko 480 mil EUR) veći je u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine za 5,3 %, a dobit pre kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) porasla je 10,9%, na 446 miliona kuna.

Hrvatska je najveće tržište "Atlantic grupe" s udelom u ukupnoj prodaji od 27,4%, a slede Srbija s 23,8%, Slovenija sa 12,4%, BiH s 8,1%, druga regionalna tržišta sa 6,3% te ključna zapadnoevropska tržišta sa 8,4%.

Najveći porast prodaje od 36,1% "Atlantic grupa" ostvaruje u Rusiji i istočnoj Evropi pri čemu ta tržišta u prihodima od prodaje učestvuju sa 4,6%.

U svim poslovnim područjima lansirani su novi proizvodi, dok su postojeći uvedeni na nova tržišta. Primera radi, na hrvatskom tržištu lansirani su novi brendovi izvorske i mineralne vode ("Kala" i "Kalnička") koji su u segmentu voda zamijenili prijašnje brendove "Unique" i "Kapljica". U regiji je lansiran novi proizvod iz "Argeta" asortimana – Argeta Delight, dok je novi proizvod iz segmenta pića - "Cockta Rossa", zabeležio odlične rezultate u sezoni. "Argeta" se iznimnim rezultatima ističe i izvan regije, te u Austriji ima tržišni udio od 26 posto, a asortiman Slatko i slano ("Štark") je zahvaljujući distribuciji proširenog asortimana u Hrvatskoj rastao više nego dvostruko.

Vlastite robne marke "Atlantic grupe" učestvuju u prodaji sa 73,1%, distribucija proizvoda robnih marki učestvuje sa 15,5%, prihod od prodaje apotekarskog lanca Farmacija sa 6,1%, dok proizvodi koje "Atlantic grupa" proizvodi kao privatne robne marke za velike poslovne sisteme u Hrvatskoj i inostranstvu čine 5,3% prodaje, kaže se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.