NavMenu

Kako napreduju Atletski kompleks, ledena dvorana Pingvin i Aqua park na Novom Beogradu

Izvor: Politika Utorak, 08.08.2006. 08:13
Komentari
Podeli

Žarko PaspaljŽarko Paspalj

Atletska hala, dodatni mali stadion za zagrevanje, pomoćni objekti, mali hotel i tenisko igralište biće podignuti na 25 hektara, pored naselja „Dr Ivan Ribar”. U toku je izrada urbanističkog projekta. Atletski savez i gradski Sekretarijat za sport pripremaju program. Do kraja 2006. biće gotovo dejno rešenje za prvu fazu, a sredinom 2007. počinje gradnja. Investitor je Skupština grada, a sve bi trebalo da bude spremno za Univerzijadu 2009. godine u Beogradu.

Žarko PaspaljŽarko Paspalj

Na delu zemljišta OŠ „Užička republika” u Bloku 62, nova ledena dvorana „Pingvin” se završava, Veličine je 3.000 m2, a investitor sportskog centra je hokejaški klub „Beostar”.

Teren u ledenoj dvorani je rađen prema kanadskom modelu, dimenzija 28x58 m. Hala prima oko 300 gledalaca i isto toliko klizača. Tu je i moderan fitnes centar sa teretanom, a posle 20 godina korišćenja, objekat će biti ustupljen gradskim vlastima- rekao je Dušan Novaković, direktor „Pingvina”.

Žarko PaspaljŽarko Paspalj

Sa druge strane Ulice Jurija Gagarina, prema Savi, u Bloku 44, (http://www.blok44.com/) gradi se Sportsko-rekreativni centar „Aqua park”. Vladimir Janković, idejni tvorac i budući direktor ovog parka, kaže da će objekat biti otvoren u leto 2007. godine. Razlog kašnjenja su finansije., jer još nije potpisan ugovor sa italijanskom korporacijom koja će uložiti dodatna sredstva.

Trenutno je u toku betoniranje bazena i izgradnja temelja za tobogane koji će uskoro stići iz inostranstva.

Oko 75% građevinskih radova već je završeno. Uskoro bi trebalo da bude nabavljena i ugrađena toboganska i bazenska oprema. Trenutno se grade i svlačionice, tuševi i kasete za posetioce koje će se nalaziti ispod zemlje.

Žarko PaspaljŽarko Paspalj

Kompleks će se prostirati na 50.000 m2, a prošle godine kao suinvestitor je predstavljen i Žarko Paspalj. Pet hektara će zauzimati sadržaji na otvorenom, odnosno 11 bazena i 21 tobogan različitih vrsta. Imaće I najdužu “lenju reku”, dugačku 405 metara i porodični tobogan od 132 metra, najduži na Starom kontinentu.

Izgradnja zatvorenih bazena, kuglane, klizališta i drugih sportskih sadržaja na površini od dva hektara planirani su za završnu fazu radova. „Akva park” će raditi samo leti, sto dana godišnje, i to od maja do sredine septembra. U toku zime će raditi samo natkriveni deo vodene oaze. Vrednost radova je oko 10 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.