Izvor: eKapija | Ponedeljak, 08.10.2012.| 16:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Da li dobijete ono što ste tražili?

(Foto: s_oleg/shutterstock.com)

Nabavka je kao golman u fudbalu: nikada se ne gura u prvi plan, nikada ne postiže golove, ali ako nije na svom mestu to ćete itekako osetiti! Uspešna preduzeća prepoznaćete po tome što proces nabavke nikada ne shvataju olako; bilo da je reč o trgovačkim, proizvodnim ili drugim tipovima preduzeća nabavka uvek igra važnu ulogu u sistemu, a cilj joj je da obezbedi kvalitetna dobra, po najpovoljnijoj ceni, pod najpovoljnijim uslovima. U malim preduzećima proces nabavke je jednostavan i obavlja ga referent ili služba nabavke. U većim preduzećima nabavku preuzima služba logistike koja upravlja lancima snabdevanja koje može biti centralizovano, decentralizovano ili mešovito. Upravo tada dolaze do izražaja dokumenti nabavke, na osnovu kojih ostvarujemo uvid u celokupan proces nabavke, od iniciranja procesa do prijema robe u magacin.

Plan nabavke

Ovo je dokument pomoću koga planiramo nabavku u nekom vremenskom periodu. U proizvodnim preduzećima obično se pravi na osnovu plana proizvodnje, kako bi se obezbedile sirovine, materijali, ambalaža ili poluproizvodi neophodni za završetak planirane proizvodnje. Ovako napravljeni planovi nabavke posebno su značajni za preduzeća koja se bave serijskom proizvodnjom. U veleprodajama i maloprodajama plan nabavke obično se pravi na osnovu plana prodaje. Dinamika obrta robe proporcionalna je frekvenciji naručivanja, a samim tim i periodu planiranja.

Zahtev za nabavku

Zahtev za nabavku može se koristiti kod malih nabavki, kada se kreira kao interni dokument (interno trebovanje) pomoću koga svaki zaposleni može trebovati potrošni materijal. Ipak, ovaj dokument svoj pravi značaj dobija tek kod velikih nabavki, kada se na osnovu njega započinje proces nabavke, iniciran od strane proizvodnje (proizvodna preduzeća) ili prodaje (trgovačka preduzeća). Zahtevi za nabavku obično prolaze nekoliko faza odobravanja, da bi ih na kraju preuzela služba nabavke koja ih objedinjava i pravi porudžbenice dobavljaču. Pre izrade porudžbenice služba nabavke proverom zaliha (minimalnih, maksimalnih, optimalnih) stiče uvid u potrebu za nabavkom, a ako je nabavka neophodna više zahteva objedinjuje u porudžbenice. Kao i porudžbenice i zahtevi za nabavku mogu nastajati automatski po raznim algoritmima za optimizaciju zaliha...

Identifikacija potencijalnih dobavljača i analiza ponuda

Kada postoji potreba za nabavkom služba nabavke prosleđuje upit ka dobavljačima koji šalju ponude čiji sastavni deo čine količine (koje mogu da obezbede), cene, uslovi prodaje, uslovi plaćanja, uslovi transporta... Odabirom tj. ocenjivanjem pristiglih ponuda proces nabavke ulazi u ugovaranje ili odmah u operativno poručivanje.

Pregovaranje

Kod jednostavnih nabavki ova faza se često izostavlja. Ipak, u većini slučajeva cilj nabavke je da se obezbedi stabilno snabdevanje pod najpovoljnijim uslovima na duži vremenski period, pa je u praksi je ova faza neizbežna. Pregovaranje podrazumeva da onaj koji nabavlja pokušava da dobije najpovoljniju cenu, popust, akcijski popust, odloženo plaćanje, povoljne uslove isporuke ili druge povoljne prodajne uslove. Nakon uspešnog pregovaranja obično se sklapa ugovor/proudžbenica, koji ima za cilj da obezbedi stabilno snabdevanje. Ugovor/porudžbenica omogućava i kontrolu dobavljača, a on može biti i determinanta koja određuje da li magacioner, na kraju nabavnog lanca, sme ili ne sme da primi pristiglu robu.

Naručivanje i prijem robe

Naručivanje se vrši prema potrebi ili periodično (ako postoji ugovor o nabavci on obično u sebi sadrži definisanu dinamiku isporuke, kao i sve komercijalne uslove). Najvažnija stvar u procesu nabavke je da dobijemo onu robu koju smo naručili i po ceni koju očekujemo. Zbog toga nalog za prijem treba da ima direktnu vezu sa porudžbenicom ili ugovorom, čime se uloga magacionera svodi na to da proveri da li je isporučeno ono što je poručeno, u željenoj količini i u skladu sa zahtevanim kvalitetom i, na kraju, da primi samo onu robu koja zadovoljava zadate uslove. U nekim preduzećima, posebno u poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji, prijemu prethodi uzorkovanje pristiglih dobara i proveru njihovog kvaliteta, u skladu sa definisanim standardima.

Kvalitet i praćenje dobavljača

Savremeno poslovanje podrazumeva primenu sistema kontrole kvaliteta (ISO, HACCP i drugi). Ovaj proces počinje upravo sa nabavkom, gde primljene materijale treba svrstati po serijama i pratiti njihovu transformaciju u proizvode, kod proizvodnih preduzeća, ili pratiti rok trajanja/garanciju kod trgovačkih preduzeća. U isto vreme, treba pratiti i dobavljače i da li su se držali svojih ugovornih obaveza i, ako nisu, u kojoj meri su ih zanemarili. Na taj način, na duži rok, obezbeđuje se da dobijemo ono što smo tražili kako bi proizveli ili prodali ono što drugi traže od nas.

(Napomena: autor teksta je Slavko Vujnović, IIB Beograd)

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE