NavMenu

Preminula Božen Žumbor

Izvor: eKapija Petak, 05.10.2012. 08:48
Komentari
Podeli

Božen Žumbor (56) vlasnica poznate linije kozmetičkih proizvoda preminula je sinoć u Beogradu posle duge i teške bolesti.

Iako je dugo bila bolesna njeni najbliži prijatelji sa nevericom su primili vest o smrti. Ona je u martu primljena na odeljenje toksikologije na VMA. Probala je da se izleči i u Holandiji, ali nažalost nije bilo leka.

Božen Žumbor je rođena u Koprivnici u Hrvatskoj, gde je živela sa bakom Katarinom do 12. godine, kada se priključila svojim roditeljima koji su živeli u Holandiji, u Roterdamu.

Posle gimanzije, završila je Višu kozmetičku školu, zaposlila se i počela da radi u svojoj struci.

U Srbiju je prvi put došla 1982. godine kada je u ime sedam hiljada Jugoslovena donela pomoć za sestre Đuljak koje su promrzle u snežnoj mećavi i lečile se na VMA u Beogradu.

Preduzeće "Božen cosmetics", osnovala je u Beogradu 1991. godine.

Proizvodila je kozmetičke preparate na bazi algi i lekovitog bilja, a u asortimanu danas ima preko 80 različitih proizvoda.

Božen Žumbor je bila veliki humanista i ceo život je pomagala deci i ljudima koji su imali problema sa zdravljem i novcem.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.