NavMenu

Nove tarife komercijalnih usluga srpske policije – za korišćenje uniforme 1.200 dinara dnevno, za pratnju 300, a za vožnju helikopterom od 45.000 do čak 140.000 dinara

Izvor: Novosti Četvrtak, 03.08.2006. 15:45
Komentari
Podeli

I srpska policija je uplovila u komercijalne vode. Tako će iznajmljivanje policijskog službenog konja koštati 2.400 dinara dnevno, a psa 1.800 dinara. Za korišćenje policijske uniforme zainteresovani će morati da izdvoje 1.200 dinara na dan, a za usluge pripadnika MUP Srbije - 300 dinara po satu.

Sve ovo, ali i mnogo više, predviđa Uredba o visini naknada za usluge, koje MUP pruža radi zarade.

Te usluge moći će da koriste firme koje prenose novac (banke, menjačnice, pošte...), zatim, umetnička dela, ali i organizatori sportskih susreta i drugih javnih manifestacija. Ovaj cenovnik odnosi se i na filmadžije, koji često koriste policijske usluge. Propisano je i da se policijsko terensko vozilo plaća 120 dinara po kilometru, a angažovanje policajca za pratnju novca, umetnina ili na sportskim terenima - 300 dinara na sat.

Korišćenje motocikla za službenu pratnju košta 80 dinara po kilometru, a za obezbeđivanje sportskih takmičenja i drugih javnih manifestacija - 50 dinara po kilometru. Komad zaštitne ograde, bez utovara, istovara i montaže - je 280 dinara.

Uredbom je predviđena naknada i za korišćenje policijskih helikoptera sa posadom. Cene se razlikuju i zavise od tipa letilice. Tako za sat leta u helikopteru tipa "bel 206B" i "SA-314G" treba izdvojiti 45.000, u "bell 206L" cena je 50.000, dok 60 minuta vožnje u "AB-212" i "SA-345N" košta 100.000 dinara. Najskuplje je iznajmljivanje "mi-17", u kom sat košta - 140.000 dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.