Izvor: eKapija | Ponedeljak, 01.10.2012.| 13:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Slovenačka grupacija "Fragmat" otvorila fabriku za proizvodnju ekstrudiranog polistirena XPS - "Tim Izolirka" distributer za Srbiju

(Foto: b)

Slovenačka grupacija "Fragmat" u svojoj novoj fabrici, koja se nalazi u mestu Podskrajnik u Sloveniji, započela je proizvodnju ekstrudiranog polistirena, Stirodura (XPS), a "Tim Izolirka" kao deo grupacije "Fragmat", ekskluzivno započinje distribuciju ovog proizvoda na tržištu Srbije.

XPS će dodatno upotpuniti širok asortiman proizvodnog asortimana, kako iz oblasti termoizolacija, tako i hidroizolacije, DEMIT fasada i ploča za podno grejanje, saopšteno je iz ove kompanije.

- U pitanju je najsavremenija oprema poznatog nemačkog dobavljača. Oprema koja omogućava proizvodnju ekstrudiranih ploča od polistirena, obrađujući sve četiri ivice i obe površine ploče. Isečen materijal se može ponovo upotrebiti jer postoji velika mogućnost reciklaže - navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, XPS ima veliku primenu u praksi. Najviše se koristi za: izolaciju ukopanih delova zgrada, ugradnju u podove kod prostorija sa velikim opterećenjem na pritisak, izolaciju ukopanih zidova, ravnih krovova i obrnutih ravnih krovova, ima veliku primenu u industriji (npr. izolacija zidova hladnjača, kamp prikoloca, kontejnera itd), a sa dodatnom obradom ploča (isecanje po meri, izrada žlebova za instalacije itd.) lako se mogu proizvesti namenski proizvodi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.