NavMenu

Piraeus banka nudi nove kreditne linije sa subvencionisanim kamatama

Izvor: eKapija Sreda, 26.09.2012. 19:06
Komentari
Podeli

Piraeus banka se potpisivanjem ugovora sa Fondom za razvoj Republike Srbije, uključila u Vladin program subvencionisanog kreditiranja preduzetnika, MSP i velikih preduzeća. Klijentima su stavljeni na raspolaganje krediti za finansiranje obrtnih sredstava i održavanje likvidnosti, kao i za izvozne poslove, saopštila je ta banka.

Limiti kredita se određuju pojedinačno u zavisnosti od procenjene kreditne sposobnosti klijenta, uz poštovanje propisanog maksimalnog iznosa od 30 miliona dinara za preduzetnike i mala preduzeća, 200 miliona dinara za srednja preduzeća iznose, i 400 miliona dinara za velika preduzeća, odnosno 600 miliona dinara za izvozne poslove.

Krediti sa subvencionisanim kamatama odobravaju se na rok do 18 meseci u koji je uključen grejs period od 5 meseci. Banka primenjuje odredbe ugovora sa Fondom za razvoj republike Srbije tako da kamata iznosi najviše do referentne kamatne stope Narodne banke Srbije za kredite u dinarima i najviše do visine 3,5% na godišnjem nivou za kredite sa valutnom klauzulom.

Subvencionisani iznos kamate za obe vrste kredita iznosi 5% godišnje, na iznos kredita. Krediti za finansiranje izvoznih poslova odobravaju se isključivo uz primenu valutne klauzule.

Kako je saopšteno, klijenti imaju mogućnost refinansiranja ranije odobrenih subvencionisanih kredita od strane Piraeus banke, a za iste namene.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.