NavMenu

Grad Beograd finansira uređenje jezera i izletišta Trešnja - Posao poveren preduzeću "Beogradvode"

Izvor: eKapija Subota, 22.09.2012. 09:08
Komentari
Podeli

Jezero TrešnjaJezero Trešnja

Grad Beograd pomaže uređenje izletišta i jezera Trešnja, smeštenog na na samo 30 kilometara od centra grada, sa leve strane puta od Beograda ka Kragujevcu. Tako će jezero postati još atraktivnije za posetioce i ljubitelje prirode, objavio je Beoinfo.

– Trešnja je veštačko jezero, okruženo šumom i nalazi se na granici opština Voždovac i Sopot. Dugačko je oko 150, a široko oko 20 metara. Delimično je ozidano betonom i nalazi se u središtu listopadno-četinarske šume, koja je dovoljno prostrana i sasvim pristupačna, a u blizini se nalaze i dva izvora hladne vode. Trešnja u stvari obuhvata lepezasto izvorište potoka Savušnica i svojim stranama pada na jugoistok u ovaj potok, a koji je pritoka reke Mali Lug - kaže Nataša Đokić, načelnica gradskog Sekretarijata za životnu sredinu.

- Grad finansira popravku zida oko jezera od lomljenog kamena, vađenje i odvoz mulja u zoni radova, kao i rekonstrukciju kolsko-pešačke staze. Ovo je prva faza radova, koja ima za cilj poboljšanje uslova životne sredine na ovom jezeru.

Izletište ima ukupnu površinu od 194,8 hektara, a oko 180 hektara je pod šumom.

Posao je poveren Javnom vodoprivrednom preduzeću "Beogradvode", jer kako navode u sekretarijatu, potreba da se staraju o resursu voda, između ostalog, ove dve institucije preklapa na temi beogradskih jezera – ovo javno preduzeće sa aspekta staranja o jezerima, a sekretarijat sa aspekta potrebe da promoviše i zaštiti ovaj resurs.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.