Izvor: Tanjug | Četvrtak, 20.09.2012.| 15:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Wizz Air" od 1. juna 2013. uvodi liniju Beograd-Pariz

Mađarska niskotarifna aviokompanija "Wizz Air" najavila je danas da će 1. juna 2013. uspostaviti novu liniju Beograd-Pariz Bove (Beauvais), a promotivna cena karte u jednom pravcu biće od 2.570 dinara, uključujući sve takse i naknadu za izdavanje.

Najveća niskotarifna aviokompanija centralne i istočne Evrope je u saopštenju dostavljenom Tanjugu najavila da će na toj liniji saobraćati tri puta nedeljno - utorkom, četvrtkom i subotom.

Ova nova ruta, za koju će karte biti od danas u prodaji, najavljuje se nedugo posle "Wizz Air"-ove objave novih ruta od Beograda do aerodroma Bazel, Krf, Oslo Torp i Rodos.

Na ovaj način "Wizz Air" sada nudi 14 međunarodnih niskotarifnih ruta iz Beograda na kojima će prevoziti više od 600.000 putnika godišnje i time posredno obezbeđivati 600 radnih mesta u Srbiji u različitim segmentima privrede.

"Wizz Air" započinje prodaju karata na relaciji Beograd-Pariz posredstvom svog sajta wizzair.com.

Menadžer korporativnih komunikacija "Wizz Air" Danijel De Karvaljo je izjavio da ta kompanija sa zadovoljstvom objavljuje niskotarifnu rutu koja će od početka juna iduće godine povezivati Beograd i aerodrom Pariz Bove.

- Do sada su putnici koji su putovali između ova dva grada morali da izdvajaju velike svote novca plaćajući visoku tarifu za prevoz i taksu za gorivo - rekao je on.

Zahvaljujući "Wizz Air"-ovim niskim cenama prevoza, srpski turisti kao i posetioci Beograda i Srbije sada će moći da putuju češće, i "Wizz Air" očekuje da će broj ljudi koji će posećivati Pariz ili uživati u gostoprimstvu Srbije sada biti u porastu, naveo je avioprevoznik.

Broj karata koji se prodaje po promotivnoj ceni od 2.570 dinara je ograničen.

Ti povodom na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" rečeno je Tanjugu da je sa zadovoljstvom primljena vest o otvaranju još jedne nove rute iz Beograda za koju se veruje da će ostvarivati komercijalni uspeh.

Ukazano je da beogradski aerodrom istrajno radi na poslovnoj politici snižavanja cena usluga i otvorenih vrata svim učesnicima u avio saobraćaju.

Na ovaj način je već duže vreme Aerodrom "Nikola Tesla" u evropskom vrhu, a na prvom mestu u regionu po brzini razvoja i rasta obima saobraćaja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.