NavMenu

Srpska hrana u Rusiji - Sajam prehrambene industrije od 17. do 20. septembra u Moskvi

Izvor: eKapija Petak, 14.09.2012. 11:19
Komentari
Podeli

U Moskvi u ponedeljak, 17. septembra, počinje najveći jesenji sajam prehrambene industrije na svetu, a na dva nacionalna štanda Srbije predstavljiće se 21 domaća kompanija i jedno udruženje, saopštila je SIEPA.

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) po sedmi put organizuje nastup srpskih preduzeća na sajmu prehrane "World Food" u Moskvi, koji se održava od 17. do 20. septembra 2012. godine. Cilj nastupa na ovom sajmu je promocija i povećanje izvoza srpske prehrambene industrije na tržište od 140 miliona ljudi, koje 40% svojih potreba za hranom zadovoljava iz uvoza (više od 50% mesa i mlečnih proizvoda Rusija uvozi).

Zahvaljujući Sporazumu o slobodnoj trgovini, izvoz srpskih prehrambenih proizvoda u Rusiju svake godine raste (u 2011. godini zabeležen je rast od približno 40%), te ona predstavlja veoma značajno izvozno tržište za našu zemlju, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, ove godine Srbija se predstavlja sa svojim proizvodima na ukupnoj površini od 227 m2, i to na dva nacionalna štanda - Voće i povrće, paviljon br 2, štand C601 (165m2) sa sledećim kompanijama: "Agrar Komerc", "Agroprom Com", "Coolfood", "Duga Fruit", "Frigonais", "Fruvela", "Fruit Land", "ITN", "Jugprom", "PIK Južni Banat", "Planten", "Satrade", "Sicoberry" i "Strela"; Meso i vezane industrije, paviljon br 1, štand A203, (62m2), na kojima će se predstaviti sledeće firme: "Zlatiborac", "Pajić Company Group", "Carnex", Klanica,prerada mesa i trgovina "Nedeljković", "Nacionalna asocijacija prerađivača mesa Srbije", "Natural Planet", Magic Fruits Land" i "Cmana".

Na prošlogodišnjem nastupu 20 srpskih kompanija je ostvarilo oko hiljadu kontakata, a samo za vreme trajanja sajma dogovoreno je više izvoznih poslova u ukupnoj vrednosti od 27 mil EUR.

"World Food Moscow" je vodeći međunarodni sajam iz oblasti prehrambene industrije na tržištu Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, koji se već 20 godina održava jednom godišnje u Moskvi, u sajamskom prostoru Ekspocentar. U 2011. godini, na površini od približno 25.000 m² svoje proizvode je predstavilo 1.420 izlagača iz 65 zemalja. Tokom četiri dana, sajam je obišlo 44.971 specijalizovanih kupaca i distributera, koji su za cilj imali pronalazak novih dobavljača. Sajam čini nekoliko tematskih celina odvojenih po paviljonima - voće i povrće, mleko i mlečni proizvodi, meso i riba, konditorski proizvodi, čaj i kafa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.