Izvor: eKapija | Petak, 07.09.2012.| 12:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela izgradnja reciklažnog centra u Inđiji

(Foto: b)

Reciklažni centar počeo je da se gradi u Inđiji, u severoistočnoj radnoj zoni, kod Pincove bare, na osnovu sklopljenog ugovora između opštine Inđija, JKP "Komunalac" i Fonda za zaštitu životne sredine, dok je celokupni prosec realizacije projekta poveren JP "Direkcija za izgradnju opštine Inđija".

Direktor "Komunalca", Slavko Puvača, rekao je da je cilj izgradnje stvaranje centra koji će služiti svim građanima opštine Inđija, da ne bi bilo odlaganja komunalnog otpada na neke druge lokacije, njegove kontaminacije raznim hemikalijama i da ne bi bilo stvaranja divljih deponija kojima se zagađuje životna sredina.

- Što se tiče reciklažnog centra, on će služiti za odvajanje svih sekundarnih sirovina. Građani će moći da donose sve one sirovine koje se mogu odvajati, kao npr. drvo, plastika, metal, staklo i dr, a zatim će se to distribuirati ili određenim kupcima ili na određena druga mesta - rekao je Slavko Puvača i dodao da će centar imati određena postrojenja i mehanizaciju, određene vrste kontejnera gde će se odlagati ne samo kabasto smeđe, već na primer i prerađeno ulje iz ugostiteljskih objekata i slično.

Direktor "Komunalca" je još kazao da u ovom trenutku ne može da se kaže koji će to biti mehanizmi i procedura odlaganja i preuzimanja sekundarnih sirovina, ali da će se o tome razmišljati onog momenta kad JKP "Komunalac" dobije na upravljanje reciklažni centar.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.