Izvor: Tanjug | Sreda, 05.09.2012.| 13:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sajam automobila u Preljini kod Čačka od 6. do 12. septembra

Od 6. do 12. septembra u Preljini kod Čačka biće organizovan prvi sajam automobila pod nazivom "Auto-expo".

Sajam organizuje udruženje "Preljina – expo", koje je osnovano sa ciljem da unapredi život u ovoj sredini, a generalni pokrovitelj je Grad Čačak.

- Preljina i Čačak imaju odlične uslove da postanu sajamska mesta jer se nalaze na odličnoj lokaciji kuda prolaze važne saobraćajnice - kazala je danas Tanjugu Gorana Tanasković iz Regionalne privredne komore Kraljevo, odeljenje u Čačku .

Prema rečima Maruške Topalović, predsednice Udruženja poslovnih žena Čačka, poslednjih godina su u Preljini izgrađeni brojni auto-saloni, pa danas nema poznatog proizvođača automobila koji nema predstavništvo u ovom mestu.

- Nadamo se da će Preljina biti inicijalna kapisla za stvaranje boljeg privrednog ambijenta ovog regiona i zato će naše udruženje uvek učestvovati u ovakvim akcijama - navela je Topalović.

Na sajmu će automobile izlagati dvanaest auto-kuca, pripremljeni su brojni prateći sadržaji i kulturno-umetnički programi.

Kako navode iz Udruženja "Preljina-expo" očekuju se brojni posetioci, predstavnici svih udruženja koje pokriva RPK Kraljevo, privrednici, predstavnici resornog ministarstva, ali i da će to biti prilika za ostvarivanje novih poslovnih kontakata.

Sajam automobila poklopiće se sa održavanjem kupusijade u Mrčajevcima, pa organizatori smatraju da će poseta biti izuzetno velika, ali i da će sajam prerasti u tradiciju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.