NavMenu

Poslovi na inostranim tržištima podigli prihode "Jedinstva" - Rast od čak 136% u odnosu na 2011.

Izvor: Sinteza Invest Group Petak, 31.08.2012. 11:45
Komentari
Podeli

Proizvodno-montažno preduzeće "Jedinstvo" iz Sevojna objavilo je rezultate poslovanja za prvih šest meseci tekuće godine tokom kojih je ostvaren rast realizacije ove kompanije, u znatnoj meri usled poslova na inostranim tržištima.

Nekonsolidovano posmatrano, "Jedinstvo" je ostvarilo poslovni prihod u periodu januar-jun u visini od 1,46 milijardi dinara što je 136,5% više u odnosu na isti period protekle godine. Nekonsolidovani neto dobitak iznosio je 20,6 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji gubitak od 161 milion dinara.

Konsolidovano posmatrano ostvaren je poslovni prihod od 2,2 milijarde dinara (rast od 128,5%), a skoro polovina realizacije ostvareno je u inostranstvu gde je zabeležen rast veći od deset puta. Krajnji rezultat iznosio je 58,2 miliona dinara u odnosu na gubitak od 213,4 miliona dinara u istom periodu protekle godine.

Uprava kompanije je naglasila da polugodišnji finansijski izveštaj ne daje verodostojnu sliku o poslovanju preduzeća usled specifičnosti delatnosti kojom se bavi.

Uprkos tome, menadžment "Jedinstva" procenjuje da će ova godina biti završena sa ukupnim prihodom na nivou prošlogodišnjeg, s obzirom da su otpočeti poslovi na kojima je za realizaciju ostalo 10 mil EUR, a da se tokom avgusta očekuje sklapanje ugovora: na izgradnji skladišta naftnih derivata u Smederevu (vrednost posla 6,7 mil EUR), adaptacije zgrade "Aeroinženjering" (oko 3 mil EUR), izgradnje regionalnog vodosistema Kolubara-Valjevo (više od 6 mil EUR).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.