Izvor: eKapija | Petak, 24.08.2012.| 14:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rešenje za upravljanje dokumentacijom beogradskog "Asseco SEE" u Societe Generale banci Albanije

"Asseco SEE", vodeća kompanije za razvoj bankarskiog softvera i IT usluga u jugoistočnoj Evropi i Societe Generale banka u Albaniji u procesu su uspešne implementacije projekta vezanog za sistem upravljanja dokumentacijom. Projekat se zasniva na prilagođavanju i implementaciji rešenja kompanije "Asseco SEE", ASEBA Business Process Suite (ASEBA BPS), koje je razvijeno na platformi EMC Documentum, a koje omogućava poboljšanu efikasnost u bankarskim procesima, saopštila je ova kompanija.

Kako je navedeno u saopštenju, osnovni cilj koji ASEBA BPS postiže implementacijom Business Process Management-a je uspostavljanje novih standarda u upravljanju bankarskim procedurama, a kao neke od glavnih prednosti mogu se izdvojiti: automatizacija bankarskih procedura potpuno integrisana sa informacionim sistemom banke, centralizovano skladištenje i arhiviranje struktuiranih i nestruktuiranih informacija, povećanje efikasnosti rada, smanjenje operativnih troškova i integracija resursa, poslovnih procesa i dokumentata na svim lokacijama koja se ostvaruje uvođenjem jedinstvenog sistema upravljanja dokumentima na nivou poslovnog sistema banke.

Osim toga, implementacija rešenja ASEBA BPS obezbeđuje organizacione prednosti kao što su mogućnost tzv. KPI kontrole, mogućnost jednostavnog izveštavanja, jednostavno uočavanje prepreka u procesima i njihovo eliminisanje i poboljšanje tekućeg procesa toka dokumentacije.

Nakon završetka implementacije ovog projekata, planiranog za četvrti kvartalu 2012. godine, banka očekuje poboljšanu efikasnost izvršenja zadataka, brži i lakši pristup podacima, kao i poboljšanu kontrolu i praćenje procesa.

Rešenje ASEBA BPS, proizvedeno u Srbiji, u procesu je dobijanja međunarodnog sertifikata kompanije EMC, a već je implementirano u 5 banaka u regionu, navedeno je.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.