NavMenu

VUČIĆ: "Politiku" je kupio "Farmakom"

Izvor: Tanjug Nedelja, 19.08.2012. 10:10
Komentari
Podeli

(Aleksandar Vučić)

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u subotu veče (18. avgusta 2012. godine) da će se do kraja avgusta znati potpuna istina o kupovini "Politike" i dodao da je ista stvar urađena i sa kupovinom "Novosti".

Vučić je za RTS rekao da će građani do kraja avgusta znati punu istinu o tome i da će vlada i država zaštititi državnu imovinu i naći najpovoljniji mogući način za to.

On je naveo da je ista firma kupila i "Novosti", dodavši da "imaju formalne probleme, oko nedostajućih potpisa nekih vlasnika".

- Znači, reč je ne o velikoj medijskoj zainteresovanosti "East media group" koju je osnovalo jedno šabačko preduzeče po nalogu jedne političke partije - rekao je Vučić.

On je dodao da sa "Novostima" imaju "još neke formalne probleme oko nedostajućih potpisa nekih od vlasnika", dodavši da je to "potpuno ista stvar".

- Sve ono što je urađeno sa "Politikom", na isti način je urađeno sa "Novostima", nedostaje im potpis jednog od vlasnika, ali o tome će nadležni državni organi više da govore - naveo je Vučić.

On je rekao i da je "potpuno ista procedura u pitanju, isto su milionski iznosi u evrima, ista kompanija je obavila sve".

- Ta šabačka firma, odnosno moskovska iz Šapca je bila zainteresovana i za "Novosti" kao i za "Politiku" i sve je isto obavila - istakao je Vučić.

Na pitanje novinara RTS-a da li govori o "Farmakomu", Vučić je potvrdio da govori o toj firmi.

- Zamolio sam vas da sačekate kraj avgusta i videćete reakciju države. Samo molim ljude za malo strpljenja, zato što niko od nas ne želi da na bahat i osion način pokazuje državnu silu - rekao je on.

- Nije smisao pritvor, već je smisao čvrsta optužnica i kako imovinu da vratimo. To je ono na čemu radim - rekao je on.

Na konstataciju novinara da je "Politika" prodata po zakonu koji dozvoljava da se ne znaju pravi vlasnici srpskih medija, Vučić je najavio aktivnosti na utvrđivanju vlasništva u medijima.

- Mislim da posle ovih antikorupcijskih zakona, zakona o javnim nabavkama, rebalansa budžeta i "životnih zakona", dolazi i to na red da se vidi ko stoji iza svakog od medija u Srbiji - rekao je on.

Vučić je naveo da "ovo nije pitanje medija", već pitanje "možemo li mi kao država da dozvolimo da neke političke partije razaraju kompletne nacionalne institucije i mogu li takve novčane transakcije posebno kada je država zainteresovana da se obavljaju kao tajne bez ikakve transparentnosti kao što je ova učinjena".

Na pitanje da li kada se govori o vlasništvu nad medijima i da su vlasnici skriveni, da li u tom kontekstu misli i na elektronske medije ili samo na štampane, Vučić je odgovorio da misli i na elektronske.

- Mislim i o elektronskim i štampanim i to je sve što bih govorio o tome. Mediji moraju da budu slobodni, a ovo sve drugo nije pitanje medija, već paketa, ako hoćete, antikriznih zakona - istakao je Vučić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.