NavMenu

Poskupljenja struje i gasa "na čekanju"

Izvor: RTS Nedelja, 05.08.2012. 13:22
Komentari
Podeli

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je u nedelju (5. avgusta 2012.) da niko u Vladi Srbije ne priča o poskupljenju struje i drugih energenata, i dodala da je jedan od glavnih zadataka ministarstva, na čijem je čelu, da obezbedi dovoljno energije po razumnim cenama.

- Niko u Vladi ne govori o poskupljenju električne energije, niti bilo kog drugog energenta. Tako da je priča o poskupljenju na nekom drugom mestu - kazala je Mihajlović za RTS.

- U energetskom sektoru je mnogo problema koje prvo treba rešiti, pa tek onda treba pričati o cenama, posebno gasa i struje - rekla je ona i ukazala da predstojeća grejna sezona neće biti laka.

Mihajlović je rekla da je neophodno da se izvrši naplata dugovanja, i da se naprave socijalne karte. To bi, kako navodi, značilo da bi korekcija cene struje mogla da bude prolongirana.

Mihajlović je podsetila da je pre nekoliko godina cena gasa mnogo porasla i da se do kraja godine ne planira poskupljenje.

- Ali ono što mora da bude paralelno sa pričom o poskupljenju, jeste promena načina upravljanja "Srbijagasom". Sve ono što može da se učini, da to preduzeće bude efikasnije u radu, uradićemo. I naravno, dogovor vezan za "Banatski dvor" mora da funkcioniše - kazala je ministarka.

Građani i privreda duguju toplanama, a toplane duguju za gas i mazut, podsetila je ona i dodala da je, kada postoji politička saglasnost, pa i ekonomska i energetska, moguće rešiti takve probleme.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.