NavMenu

Portal umesto šaltera - Razgovarajte sa predstavnicima lokalnog parlamenta putem platforme "Moj odbornik"

Izvor: eKapija Nedelja, 05.08.2012. 21:52
Komentari
Podeli

Platforma "Moj odbornik" - veb portal preko kojeg će građani moći da komuniciraju sa predstavnicima lokalnih parlamenata, predstavljen je u petak (3. avgusta 2012. godine) u Nišu.

Portal "Moj odbornik" osmislila je organizacija civilnog društva "ProAktiv".

Planirano je da u toj aplikaciji bude obrađeno 20 lokalnih parlamenata gradova i opština - Kikinda, Novi Sad, Pančevo, Valjevo, Užice, Kragujevac, Kruševac, Novi Pazar, Majdanpek, Negotin, Zaječar, Niš, Pirot, Leskovac, Beograd, Vranje, Zrenjanin, Požega, Smederevo i Prokuplje.

Kako je saopšteno, u septembru i oktobru 2012. godine karavan "Moj odbornik" će obići sve te gradove i opštine i direktno upoznati građane s prednostima predloženog sistema.

Osim veb platforme i mobilne aplikacije, koja će sadržati osnovne informacije o odbornicima (ime i prezime, pripadnost stranci, godina rođenja, kontakt informacije, odnos stranaka u parlamentu), na jednom mestu će građani imati i otvoreni dijalog kroz različite vrste blogova (odbornički blog, VIP blog i građanski blog).

Projekat "Moj odbornik" se realizuje uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u oviru programa "Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva" koji u Srbiji realizuje Institut za održive zajednice.

Na konkursu "Unapređenje komunikacije građana i organa javne vlasti posredstvom Interneta", koji je sprovela Digitalna agenda, aplikacija "Moj odbornik" je dobila drugu nagradu za idejno rešenje, kao i novčanu nagradu 300.000 dinara, navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.