NavMenu

Obuke iz ultrazvučnog zavarivanja metala - Instruktori iz Rumunije u Institutu Goša

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.07.2012. 17:23
Komentari
Podeli

U Institutu Goša u Smederervskoj Palanci, u okviru projekta W-tech koji finansira Evropska unija kroz program RSEDP2, u julu realizuju se obuke na specijalnim aparatima, rumunske proizvodnje, iz oblasti ultrazvučnog zavarivanja metala. Specifičnost ultrazvučnog zavarivanja metala ovom metodom je primena na jako tankim materijalima debljine ispod 1mm, kao i zavarivanje bakra, aluminijuma i drugih srodnih materijala. Upravo ove karakteristike otvorile su mogućnost za sve veću primenu u industriji.

Dvojica rumunskih instruktora iz Nacionalnog Instituta za istraživanje i razvoj u zavarivanju i ispitivanju materijala, ISIM iz Temišvara, održaće instruktažni seminar koji obuhvata teorijski i praktični deo ultrazvučnog zavarivanja metala, timu instruktora i inženjera Instituta Goša. Novostečena znanja instruktori Instituta Goša će preneti grupi od 10 polaznika besplatne obuke koja će biti održana u periodu septembar-decembar ove godine u Institutu Goša u Smederevskoj Palanci. Polaznici na besplatnim obukama su iz kompanija, malih i srednjih preduzeća iz tri regiona koji su participirali u projektu W-tech, finansiranog od strane EU kroz program RSEDP2.

Inače, Nacionalni Institut za istraživanje i razvoj u zavarivanju i ispitivanju materijala, ISIM iz Temišvara, je dugogodišnji poslovni partner Instituta Goša i pridruženi partner u projektu W-tech.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.