Izvor: eKapija | Četvrtak, 26.07.2012.| 17:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Obuke iz ultrazvučnog zavarivanja metala - Instruktori iz Rumunije u Institutu Goša

U Institutu Goša u Smederervskoj Palanci, u okviru projekta W-tech koji finansira Evropska unija kroz program RSEDP2, u julu realizuju se obuke na specijalnim aparatima, rumunske proizvodnje, iz oblasti ultrazvučnog zavarivanja metala. Specifičnost ultrazvučnog zavarivanja metala ovom metodom je primena na jako tankim materijalima debljine ispod 1mm, kao i zavarivanje bakra, aluminijuma i drugih srodnih materijala. Upravo ove karakteristike otvorile su mogućnost za sve veću primenu u industriji.

Dvojica rumunskih instruktora iz Nacionalnog Instituta za istraživanje i razvoj u zavarivanju i ispitivanju materijala, ISIM iz Temišvara, održaće instruktažni seminar koji obuhvata teorijski i praktični deo ultrazvučnog zavarivanja metala, timu instruktora i inženjera Instituta Goša. Novostečena znanja instruktori Instituta Goša će preneti grupi od 10 polaznika besplatne obuke koja će biti održana u periodu septembar-decembar ove godine u Institutu Goša u Smederevskoj Palanci. Polaznici na besplatnim obukama su iz kompanija, malih i srednjih preduzeća iz tri regiona koji su participirali u projektu W-tech, finansiranog od strane EU kroz program RSEDP2.

Inače, Nacionalni Institut za istraživanje i razvoj u zavarivanju i ispitivanju materijala, ISIM iz Temišvara, je dugogodišnji poslovni partner Instituta Goša i pridruženi partner u projektu W-tech.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.