NavMenu

Fakultet koji deli diplome za savetnike estradnih ličnosti

Izvor: B92 Četvrtak, 26.07.2012. 15:05
Komentari
Podeli

U Beogradu, Novom Sadu i Šapcu University Natiral Medicine (UNM) nudi diplome za titulu estradnih stilista, savetnika estradnih ličnosti kao i psihoterapeuta i duhovnih savetnika.

Osim podužeg spiska zanimanja do kojih diploma ovog fakulteta "otvara vrata", UNM poručuje da se njihovi studenti takođe mogu zaposliti i kao trend dizajneri ili osnivači sopstvene akademije, ali i kao životni treneri za koje navode da predstavljaju opšte popularno sveobuhvatno zanimanje.

Ovaj univerzitet funkcioniše bez dozvole za rad i akreditacije, piše B92.

Za sticanje ovih veština studenti plaćaju visoke školarine. Neki od predavača na ovom univerzitetu su poznate estradne zvezde i stilisti kao i duhovni savetnici ogranka zabranjenog rehabilitacionog centra Crna reka, koji je postao poznat fizičkom maltretiranju onih koji se leče od narkomanije.

Nisu u registru akreditovanih univrziteta u Srbiji. Na tom fakultetu kažu da njihovi studenti nisu srpski nego američki. U ministarstvu prosvete ne znaju da univerzitet UNM postoji, jer su registrovani kao udruženje građana.

- Mi smo univerzitet prirodne medicine koji je akreditovan u Sjedinjenim Američkim Drzavama u Kaliforniji imamo franšizu i licencu za pretstavljanje tog univerzieta u jugoistočnoj Evropi. Inače pravno lice srpsko koje je potpisalo ugovor je centar za Hebrejski jezik i kniževnost i centar za estetiku i kozmetologiju tako da mi po tom osnovu funkcionišemo u Srbiji - kaže Željko Stanojević PR fakulteta UNM.

B92 je pokušao da utvrdi i ko kontroliše rad ovakvih fakulteta. Pošto ovakve ustanove nisu nigde registrovane niko nije nadležan za njih i oni nesmetano da rade.

- Prema zakonu o visokom obrazovanju diplome imaju pravo da izdaju samo ustanove koje su akreditovane, kako strane tako i domaće. Fakultet koji ste vi spomenuli nije akreditovan niti se prijavio za akreditaciju. Jedini način da program bude akreditovan je da program bude zasnovan na nauci - kaže za B92 iz Komisije za akreditovalje univerziteta/fakulteta Vera Vujčić.

Akreditaciona komisija i Ministarstvo prosvete savetuju budućim studentima da upisuju isključivo akreditovane univerzitete. Preporučuju da ne verujete u sve što čujete i relevantnost univerziteta proverite na sajtu Ministarstva prosvete.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.