Izvor: Glas javnosti | Utorak, 18.01.2005.| 12:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Klinički centar Niš u 2005 počinje sa operacijama na otvorenom srcu, nabavlja angio salu, magnetnu rezonancu, mobilni rentgen, pokreće kredit od 25 mil EUR...

Direktor Kliničkog centra Srbobran Trenkić najavio je za 2005 otvaranje odeljenja za kardiohirurgiju, što bi omogućilo pacijentima iz ovog dela Srbije obavljanje operacija na otvorenom srcu koje se rade samo u Beogradu i Sremskoj Kamenici.

Od sredine januara 2005 počeće sa radom nova angio sala, a na ORL klinici će se prvi put u zemlji početi sa ugradnjom srednjeg uha. Očekuje se i nabavka aparata za magnetnu rezonancu, mobilnog rendgena, savremenog ultrazvučnog aparata i lasera za oftamologiju.

Velika su očekivanja od kredita Evropske investicione banke vrednog 25 mil EUR, koji bi ova zdravstvena ustanova trebalo da dobije sredinom 2005. Novac će biti upotrebljen za rekonstrukciju bolničke kuhinje i vešeraja, dogradnju Očne i Klinike za ginekologiju, kao i gasifikaciju Kliničkog centra. Kreditni aranžman podrazumeva otplatu na 25 godina, uz kamatu od 1% godišnje i grejs periodom od 9 godina. Novac će biti upotrebljen i za troškove preseljenja onkologije, nefrologije, gastroenterologije, endokrinologije i digestivne hirurgije u zgradu novog Kliničkog centra.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.