Izvor: Novosti | Sreda, 12.07.2006.| 14:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za brendiranje i promociju srpskog turizma biće izdvojeno 5 mil EUR, atraktivni "Ci­ty break" kon­gres tokom 2007. godine održaće se u Beogradu

Vlada Srbije uložiće ukupno 5 mil EUR u promociju i brendiranje domaćeg turizma, snimanje četiri spota "Putujmo po Srbiji", učešće raznoraznih predstavnika na svetskim sajmovima i otpočinjanje nove "Velike nagrade turizma Srbije".

Resorni ministar Bojan Dimitrijević najavio je da će u naredne tri nedelje početi i konkretne aktivnosti u oblasti promocije srpskog turizma.

On je najavio osnivanje državne agencije za razvoj turizma koja će donositi programe razvoja, osnivati konzorcijume za ulaganje i pripremati programe razvoja turizma. U toku je i osnivanje Kongresnog biroa, za koji su sredstva obezbeđena iz republičkog budžeta i čiji početak rada se očekuje u septembru 2006. godine.

- Tražili smo i dobili "City break" kongres za narednu godinu - rekao je Dimitrijević i dodao reč o važnoj međunarodnoj manifestaciji koja okuplja turističke agencije, avio-kompanije i hotelijere i predstavlja zgodnu priliku za ugovaraje vrednih poslova.

"City break" kongres prvi put je održan juna 2006. godine u Helsinkiju, a učešće na toj manifestaciji naredne godine u Beogradu već je najavilo 700 turističkih stručnjaka.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.