NavMenu

Nebojša Stefanović izabran za predsednika Skupštine Srbije

Izvor: B92 Ponedeljak, 23.07.2012. 15:32
Komentari
Podeli

Nebojša StefanovićNebojša Stefanović

Kandidat SNS-a Nebojša Stefanović izabran je danas sa 142 glasa na mesto predsednika Skupštine Srbije.

Protiv je bilo 48 poslanika iz opozicionog DS-a i LDP-a, dok je 15 poslanika DSS bio uzdržan. Ukupno je glasalo 205 poslanika. Glasanje za Stefanovića bilo je javno i obavljalo se prozivanjem. Podršku izboru Stefanovića dali su poslanici stranaka koje će činiti novu vladu - SNS-a, SPS-a, URS-a, SDPS-a Rasima Ljajića, Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina.

Za izbor Stefanovića glasali su i poslanici Saveza vojvođanskih Mađara, kao i predsedavajući konstitutvnoj sednici Zaharije Trnavčević iz pokreta "Bogata Srbija" koji se prošle nedelje priključio parlamentarnoj većini.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić poručio da je ponosan što je obrazovanog, mladog, odlučnog i trpeljivog čoveka mogao da predloži za ovu funkciju.

Uz navode iz biografije, Vučić je dodao da će se Stefanović pre svega držati Ustava i zakona, dodajući da se SNS pre svega za to borila.

- Naš posao je kontrola izvršne vlasti i mi ćemo mu u tome pomoću, na najbolji način - rekao je Vučić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.