NavMenu

Putin potpisao protokol o priključenju Rusije u STO

Izvor: Beta Nedelja, 22.07.2012. 10:33
Komentari
Podeli

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas protokol o priključenju Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO), okončavši time proces dug 18 godina, saopštio je danas Kremlj.

Protokol, koji će stupiti na snagu u roku od 30 dana, donji dom ruskog parlamenta Duma ratifikovao je 10. jula, a gornji, Savet federacije, 18. jula.Rusija je do sada bila najveha ekonomija koja nije bila član te globalne trgovinske organizacije.

Zagovornici priključenja toj organizaciji smatraju da će to pomoći poslovanje u Rusiji i podstaći strane investicije.

Hiljade ruskih poslodavaca, međutim, strahuje da će niske uvozne carine i ograničene subvencije, što je uslov za članstvo u STO, ugroziti domaću ekonomiju. Rusija će postati 156. članica STO, 18 godina nakon što je počela pregovore o priključenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.