NavMenu

SES kao lider u satelitskom TV emitovanju doživljava snažan rast u Evropi i svetu

Izvor: eKapija Utorak, 17.07.2012. 19:55
Komentari
Podeli

Procesom digitalizacije koji se sprovodi u Evropi, tržište TV i radio emitovanja se dinamično razvija u većini zemalja. U ovom procesu satelitska platforma, DVB-S doživljava uspešan rast, zbog glavnih prednosti koje ona pruža.

Prema nedavno objavljenim rezultatima Satellite monitora, nezavisnog istraživanja obavljenog u 35 evropskih i severnoafričkih zemalja, satelit je postao prvi put vodeća TV infrastruktura u Evropi, ispred zemaljskog i kablovskog prijema. Oko 84 miliona evropskih domaćinstava ima satelitsku platformu (Direct-to-Home, DTH) kao platformu prijema TV signala, što je povećanje od 22 odsto tokom poslednje četiri godine.

Razlog izuzetnog rasta su nekoliko ključnih prednosti koje satelitska platforma (DVB-S) ima u odnosu na zemaljske mreže (DVB-T). Jedna od ključnih osobina DVB-S, koja je takođe od ključnog značaja u procesu digitalizacije, jeste njena raspoloživost. Bilo da korisnici žive u velikom gradu ili u teško pristupačnom delu zemlje, satelitski servis za emitovanje im je na raspolaganju. To je učinilo DVB-S savršenim dopunskim rešenjem za DVB-T u procesu digitalizacije.

Druga dva glavna faktora koja oblikuju odluku krajnjih korisnika jesu pristupačnost i kvalitet usluge. Naime, mala satelitska antena veličine 60 centimentara i prijemnik koji je povezan sa televizorom jesu sve što je potrebno kako bi srpski gledaoci mogli da primaju signale sa ASTRA satelita. Takođe, značajan broj kvalitetnih kanala je dostupan za razliku od često ograničene ponude DTT. Na primer, satelitska antena usmerena ka ASTRA orbitalnoj poziciji 19,2 stepeni istočno omogućava gledaocima da gledaju stotine besplatnih međunarodnih programa, od kojih se neki već emituju u HD rezoluciji. Pored toga, oni koji samo žele da iskuse 3D programe treba jednostavno da usmere satelitsku antenu ka ASTRA orbitalnoj poziciji 23,5 istočno, gde su emitovani FTA 3D programi. Obe pozicije (19,2 istočno i 23,5 istočno) mogu lako biti preuzete pomoću satelitske antene sa Duo LNB konvertorom.

U okviru tržišta satelitskih operatera SES je vodeća kompanija, aktivna širom sveta. Kompanija je lider u prenosu TV kanala i prenosa HD sadržaja, i emituje više od 5.200 kanala, uključujući više od 1.200 HD kanala. SES takođe vodi na tržištu u pogledu inovacija, jer je prvi uveo 3DTV emitovanje. Uspeh i rast kompanije takođe može biti ilustrovan činjenicom da je početkom 2012. godine kompanija lansirala svoj 50. satelit u orbitu.

Ono što čini SES atraktivnim jeste kombinacija visokog kvaliteta usluga i sadržaja usaglašenih sa veoma pristupačnom ponudom za krajnje korisnike preko svojih partnera na svakom od relevantnih tržišta. U centralnoj i istočnoj Evropi, SES beleži dinamičan rast i uspeh. U Srbiji glavni partner SES-a je "Telekom Srbija", koji emituje RTS Sat i Radio Beograd preko ASTRA orbitalne pozicije 19,2 stepeni istočno.

- ASTRA prepoznaje Srbiju kao region velikog poslovnog potencijala. Ubeđeni smo da sa našim vrhunskim uslugama možemo efikasno podržati bilo koji zainteresovan entitet. Verujemo da smo u stanju da održimo pozitivan trend i stvorimo dodatne mogućnosti na balkanskom tržištu za naše orbitalne pozicije. Ubeđeni smo da sa našim atraktivnim uslugama i jakom prodajnom i marketinškom mrežom možemo da sarađujemo i budemo deo razvoja balkanskog regiona kao dela centralne i istočne Evrope. Za srpsku nacionalnu TV i Radio Beograd - prisustvo najpopularnijeg satelitskog sistema, koji je Astra već godinama, znači da ti popularni kanali mogu biti primljeni (preko male antene) u čitavom regionu Balkana, kao i u celoj Evropi - navedeno je u saopštenju firme SES.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.