NavMenu

(Radio Flash) Kuda Vas sve po Srbiji vozi turistički voz “Romantika”

Izvor: eKapija Ponedeljak, 10.07.2006. 15:11
Komentari
Podeli

Sigurno je svako od vas barem jednom u životu pročitao neku bajku i zna da gotovo svaka od njih počinje stereotipnim početkom “bio jednom...”.Zato ću i ja ovo moje izlaganje tako započeti,jer je u pitanju izuzetna priča o turističkom vozu “Romantika”.

“Bio jednom jedan voz “Romantika”. Obilazio je razne krajeve naše male Srbije i ma gde bio, u bilo koje doba dana ili noći uvek je plenio svojom pojavom i veličanstvenošću...”E ovako ce jedan pisac, u možda bliskoj ili daljoj budućnosti, započeti priču o legendarnom vozu “Romantika”. Gotovo da sam sigurna da će tako i biti, s` obzirom na njegov unutrašnji i spoljašni izgled !

Pri samom ulasku u vagon, nisam se mogla odupreti utisku da se nalazim u nekom vozu s početka prošlog veka, kao u romanima Agate Kristi.

I sam naziv voza govori nam o doživljajima koje ćete doživeti samim putovanjem njime.

Barem na tren zanemarite vreme i prostor, zaustavite dah i prepustite se čarima baštine Srbije. Ovakvim putovanjem ćete okrepiti vašu duhovnu i telesnu energiju specijalitetima nacinalne kuhinje, za koje su rezervisani posebni vagoni. A posebna pogodnost je da na određenim destinacijama gde se voz duže zadržava - mogućnost biciklističkog sporta.

Što se tiče destinacija za posećivanje, “Železnica Srbije” opredelila se za sledeće:

-Sremski Karlovci, grad istorije i poezije

-Vršac, grad muzej

-Bela Crkva, festival cveća i jabuka

-Palić, kupanje i uživanje na jedinstven način

-Ljubičevo, sportske igre

-Vrnjačka Banja, grad “park”

-Resavska Pećina, ”dvorana kipova”

Kapacitet voza je 420 putnika. Cena vozne karte u jednom smeru kreće se od 260 do 780 dinara, a za penzionere i decu od 210 do 480 dinara. Cena povratne karte za odrasle se kreće od 370 do 1130 dinara, za penzionere i decu od 250 do 690 dinara.

U cenu karte uračunato je:

-rezervacija sedišta

-prevoz jednog bicikla

-besplatan parking u krugu stanice Beograd u danu vožnje jedne karte.

Preporučujem da se svakog petka još jednom informišete o saobraćaju voza ”Romantika” putem telefona:

01136-16-928-Sektor za putnički saobraćaj u vremenu od 13-16 časova

011629-400 i 645-822-Informacije železničke stanice tokom celog dana

Ja sam se za svoju romansu odlučila putovanjem vozom Romantika, a vi sami odlučite da li ćete, i ako želite, kako ćete doživeti vašu romansu ovog leta!

Writing by

Marija Vukčević

reporter

Radio FLASH Despotovac

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.