NavMenu

Usvojen plan reorganizacije kompanije "Jeep Commerce" čiji je dug navršio 50 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 16.07.2012. 15:32
Komentari
Podeli

Poverioci firme "Jeep Commerce", na ročištu pred Privrednim sudom u Beogradu, izglasali su plan reorganizacije koji je podneo ovaj stečajni dužnik, i očekuje se da jedna od vodećih srpskih fabrika za izradu šavnih cevi i čeličnih i aluminijumskih profila uskoro ponovo pokrene proizvodne linije.

- Ovo je najveća kompanijska reorganizacija u Srbiji, prema parametrima kao što su ukupan dug od oko 50 mil EUR i broj poverilaca, kojih ima više 2.000 - kažu u konsultanskoj kući "WM Equity Partners" iz Beograda, koja je sastavila ovaj plan i koja će ujedno vršiti i nadzor nad njegovom implementacijom.

Podrška planu reorganizacije stigla je sa svih frontova: od banaka, Poreske uprave i dobavljača, što predstavlja po mnogo čemu jedinstven slučaj u dosadašnjoj stečajnoj praksi.

Plan reorganizacije su podržali sledeći poverioci: Societe Generale banka, Prvi faktor faktoring, Banca Intesa, Hypo-Alpe-Adria Bank, Komercijalna banka, Credit Agricole banka, OTP banka, Unicredit banka, Poreska uprava – Centar za velike poreske obveznike, i brojni partneri i dobavljači "Jeep Commerce"-a iz zemlje i inostranstva među kojima su: "Arcelormittal Distribution Serbia", "Interkomerc", "MacSteel International" iz Velike Britanije, MANNI SIPRE SPA iz Italije, i mnogi drugi.

Od ukupno 2 hiljade poverilaca obuhvaćenih planom reorganizacije, samo je 5 poverilaca glasalo protiv, među kojima su i Volksbank i Findomestic banka.

Plan reorganizacije utvrđuje ukupno 7 klasa poverilaca. Ključna mera za stopostotno namirenje svih poverilaca je reprogram duga na period od 96 meseci (8 godina) sa kamatnom stopom u visini od 1,00% do 1,20% godišnje, pri čemu je prvih 6 meseci grejs period u okviru koga se isplaćuje samo kamata. Za klase poverilaca u koje je razvrstano potraživanje Poreske uprave predviđen je kraći rok reprograma od 60 meseci (5 godina) u skladu sa odredbama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.